Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στραβώνουν υπό πίεση οι Skylake;

    .
    Σύμφωνα με το Games Hardware, το λεπτότερο PCB του Skylake μπορεί να στραβώσει αν ασκηθεί μεγάλη πίεση πάνω του από το υπερβολικό σφίξιμο του συστήματος ψύξης, ενώ και κάποια pins στο LGA 1151 socket της μητρικής, θα στραβώσουν και αυτά, ως αποτέλεσμα της πίεσης αυτής. Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει και σε περίπτωση μετακίνησης ενός υπολογιστή ο οποίος έχει ιδιαίτερα ογκώδες σύστημα ψύξης εγκατεστημένο πάνω στον επεξεργαστή. Προτείνεται λοιπόν οι χρήστες να μην σφίγγουν υπερβολικά τα συστήματα ψύξης τους πάνω στους επεξεργαστές Skylake και αν διαθέτουν κάποια ψύκτρα ιδιαίτερα μεγάλου όγκου και βάρους, να την αφαιρούν πριν μεταφέρουν το σύστημά τους ή έστω να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την μεταφορά του.

     


    SubstratDickenVergleich pcgh


    Damage socket


    skylake

     


    Η Intel επιβεβαίωσε ότι ερευνά το ζήτημα για το οποίο ενημερώθηκε μόλις τις τελευταίες μέρες που προέκυψε το θέμα. Η εταιρία τονίζει ότι οι οδηγίες της όσον αφορά τα συστήματα ψύξης, δεν έχουν αλλάξει με τους νέους Skylake και ότι το λεπτότερο PCB έχει την ίδια αντοχή με το PCB που χρησιμοποιούταν στους παλαιότερους επεξεργαστές.


    The design specifications and guidelines for the 6th Gen Intel Core processor using the LGA 1151 socket are unchanged from previous generations and are available for partners and 3rd party manufacturers. Intel can’t comment on 3rd party designs or their adherence to the recommended design specifications. For questions about a specific cooling product we must defer to the manufacturer.

     


    Κατασκευαστές συστημάτων ψύξης προέβησαν ήδη σε ανακοινώσεις. Είδαμε πριν λίγες μέρες την ανακοίνωση της Arctic εδώ.

     

    Μπορείτε επίσης να βρείτε την ανακοίνωση της Cryorig εδώ.

     

    Από την μεριά της η Scythe παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις συστημάτων ψύξης της μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν το σύστημα μεταφερθεί. Τα συστήματα ψύξης της που ενδεχομένως έχουν θέμα είναι αυτά που χρησιμοποιούν το σύστημα στερέωσης Hyper-Precision Mounting System (HPMS) και σε αυτά περιλαμβάνονται τα Ashura, Mugen 4, Mugen 4 PCGH-Edition, Fuma, Ninja 4, Grand Kama Cross 3, Mugen Max, και Kotetsu. Η εταιρία μάλιστα προσφέρει δωρεάν ένα νέο σετ βιδών για τους κατόχους αυτών των συστημάτων ψύξης οι οποίες είναι σχεδιασμένες να μειώσουν την πίεση που ασκείται πάνω στον επεξεργαστή. Το σετ αυτό θα δοθεί δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην σελίδα υποστήριξης της εταιρίας.

     

    Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, είχαμε και από την Cooler Master.

     

    Στο σχετικό άρθρο του Tom's Hardware θα βρείτε ακόμα ανακοινώσεις από NZXT, EK Water Blocks, Corsair, ενώ στο άρθρο του Games Hardware (στα Γερμανικά) θα βρείτε και ανακοινώσεις από Watercool, Silentium PC, Prolimatech, Thermalright, Thermaltake, Noctua, EKL Alpenföhn.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.