Jump to content



  • yanni
    yanni

    Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών

    Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών συνέχισαν την κατηφόρα τους για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο. Αυτό αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για την αγορά, μιας και είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις υπολογιστών παρουσιάζουν συνεχή μείωση για τόσο εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

     

    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Gartner, οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών για το τρίτο τρίμηνο του 2016 έφτασαν τις 68,9 εκατομμύρια μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015 κατά 5,7%. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αύξηση της διάρκειας ζωής των σύγχρονων υπολογιστών, αλλά και σε μειωμένη ζήτηση σε αναδυόμενες αγορές, στις οποίες οι καταναλωτές δείχνουν μια προτίμηση στα smartphones και τα phablets.

     

    Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας που διεξήγαγε εντός του 2016, οι καταναλωτές διαθέτουν και χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τύπους συσκευών, με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους, καθιστώντας μη επιτακτική την αναβάθμισή του. Κάποιοι μάλιστα, ίσως να μην αποφασίσουν καν να αναβαθμίσουν τον προσωπικό τους υπολογιστή.

     

    Όσον αφορά την αγορά γενικότερα, πλέον οι έξι κορυφαίοι κατασκευαστές κατέχουν το 78%, ποσοστό ρεκόρ, με την Lenovo να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης και την HP ελάχιστα πίσω στην δεύτερη θέση. Η κατάταξη αυτή μπορεί να αλλάξει όταν βγουν τα τελικά αποτελέσματα της Gartner, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Lenovo βλέπει μειώσεις στις πωλήσεις της για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, με τις HP και Dell που ακολουθούν να έχουν δει βελτίωση των πωλήσεών τους στα δύο τελευταία τρίμηνα.

     

    sales 2016 3 -1.jpg

     

    Όσον αφορά τις διάφορες αγορές ειδικότερα, η Αμερικάνικη αγορά είδε ελάχιστη μείωση της τάξης του 0,3%, η αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού πτώση της τάξης του 7,6%, ενώ σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή η μείωση έφτασε το 3,3%.

     

    57fdefa0e1194-sales20163-2.jpg

     

    Πάντως να αναφέρουμε ότι η μείωση ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλη όσο αρχικά προβλεπόταν. Η Intel πριν έναν μήνα είχε αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016 προ τα πάνω, αναφέροντας υψηλότερες πωλήσεις υπολογιστών έναντι του αρχικά προβλεπόμενου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.