Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Σύμφωνα με αναλυτές, η επόμενη γενιά GPUs της NVIDIA θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας με διψήφιο ποσοστό

    Η Nvidia είχε ένα μάλλον μονότονο 2019. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη σειρά SUPER GPUs, αλλά η βιομηχανία παιχνιδιών μάλλον αδιαφόρησε, τουλάχιστον σε σχέση με την κυκλοφορία των Pascal. Το αξιομνημόνευτο σημείο των καρτών γραφικών της Nvidia ήταν η κυκλοφορία των μη RTX καρτών, όπως η GTX 1660 Ti. Σύμφωνα, όμως, με αναλυτές από την Piper Sandler and Gartner, οι επερχόμενες Ampere κάρτες γραφικών θα επιτρέψουν στα έσοδα της Nvidia να αυξηθούν και πάλι.

     

    Η έλλειψη ανταγωνισμού στο υψηλότερο επίπεδο των καρτών γραφικών δεν είναι μυστικό. Επίσης είναι γνωστό ότι το 2020 περιμένουμε τη νέα γενιά καρτών γραφικών από την Nvidia. Αναλυτές από τη Citibank επισημαίνουν ότι το 2020 θα είναι η χρονιά που η βιομηχανία ημιαγωγών αναμένεται να ανακάμψει μέσω της αυξημένης ζήτησης.

     

    Quote

    In our view, 2020 appears to be a major recovery year for the semiconductor market,” analyst Harsh Kumar (Citibank) wrote on Wednesday. “Inventory levels are low across the board, and with a soothing trade narrative, we expect a strong pick-up in demand.

     

    Λαμβάνοντας, λοιπό, υπόψιν ότι η Nvidia θα κυκλοφορήσει τις νέες κάρτες γραφικών της (μάλλον στα 7nm) και η AMD θα αυξήσει την παραγωγή της (δεσμεύοντας μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της TSMC), δεν είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι η βιομηχανία ημιαγωγών θα "πάρει τα πάνω της". Η τεχνολογία 10nm της Intel επίσης αναμένεται, αλλά μάλλον δεν θα επηρεάσει σε κάτι μια που ήδη η Intel λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα των εργοστασίων της.

     

    large.NVIDIA-Ampere-GA104-1030x315.jpg

     

    Σύμφωνα με την Gartner αναμένεται μια αύξηση 12,5% για τo τμήμα παιχνιδιών της Nvidia (ουσιαστικά τις κάρτες GeForce). Ίσως αυτό το ποσοστό να είναι συντηρητικό καθώς η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ τριμήνου με την οικογένεια GeForce και αν η εταιρεία κατορθώσει να επαναλάβει την πετυχημένη συνταγή με τη νέα γενιά Ampere, η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει και το 20%. Οι Pascal είχαν σημαντική επιτυχία γιατί πρόσφεραν σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις με περίπου τις ίδιες τιμές με την προηγούμενη γενιά. Αυτή τη γραμμή χρειάζεται να ακολουθήσει και τώρα η Nvidia για να επανέλθουν τα ρεκόρ στα τρίμηνα για την ομάδα του Jensen.

     

    Για τις Ampere δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν θα παραχθούν με τεχνολογία 7nm, αλλά όλα δείχνουν ότι η Nvidia θα κάνει τη μετάβαση. Άλλωστε θα πρέπει να ανταγωνιστεί και την AMD που ήδη αξιοποιεί αυτή την τεχνολογία. Η μετάβαση στα 7nm θα επιτρέψει στην Nvidia να πετύχει καλύτερες οικονομίες κλίμακας και να διαθέσει ακόμα μια "Pascal" στην αγορά.

     

    Η μετοχή της Nvidia ανεβαίνει σταθερά την τελευταία περίοδο εν αναμονή της νέας γενιάς και πιθανόν να φτάσει το ιστορικό υψηλό εάν η κυκλοφορία των Ampere πάει καλά. Ας έχουμε κατά νου ότι και η Intel θα μπει στον "χορό" με τις DG1 που αν τιμολογηθούν επιθετικά θα μπορούσαν να διαταράξουν την αγορά τουλάχιστο στα χαμηλότερα "οικονομικά" στρώματα.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.