Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Σύμφωνα με ισχυρισμούς του Digital Foundry, το Xbox Series X θα διαθέτει πολύ πιο ισχυρό hardware από το PS5

    Τα Playstation 5 και Xbox Series X θα καταφτάσουν σε έναν χρόνο ακριβώς από σήμερα και ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόση ισχύ θα διαθέτουν. Είναι γνωστό ότι και οι δύο κονσόλες θα βασίζονται σε τεχνολογία Zen 2 για τον επεξεργαστή και RDNA2 για τα γραφικά, καθώς και ότι θα διαθέτουν γρήγορους SSDs για την αποθήκευση των δεδομένων.

     

    Από τον Αύγουστο, έχει ανακαλυφτεί μια σειρά από πληροφορίες στο GitHub για τα επερχόμενα projects της AMD, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η GPU για το PS5, με κωδική ονομασία Oberon, και η GPU για το Xbox Series X, με κωδική ονομασία Arden. Ελάχιστες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν τότε για αυτά τα ευρήματα, αλλά οι αναλυτές τεχνικών πληροφοριών του Digital Foundry ισχυρίζονται πλέον ότι έχουν επιβεβαιώσει την πηγή και την ποιότητα των πληροφοριών. Το Digital Foundry δημοσίευσε σχετικό video στο YouTube με την ανάλυση αυτών των πληροφοριών σχετικά με την ισχύ των GPUs για τις κονσόλες επόμενης γενιάς.

     

     

    Σύμφωνα με το DF, το Oberon chip του PS5 θα προσφέρει 36 Navi compute units που θα τρέχουν στα 2 GHz, δηλαδή η GPU θα έχει ισχύ 9,2 teraflop. Ο επεξεργαστής θα χρησιμοποιεί επίσης GDDR6 μνήμη με εύρος ανάμεσα στα 448GB/s και 512GB/s. Η GPU θα μπορεί να έχει τρεις καταστάσεις λειτουργίας για λόγους συμβατότητας με τίτλους του PS4 (PS5 native/PS4 Pro/PS4).

     

    Οι πληροφορίες για το Xbox Series X δείχνουν ότι η GPU της κονσόλας θα διαθέτει 3584 shaders, κάτι που απαιτεί 56 Navi compute units. Με δεδομένο αυτόν τον αριθμό, το DF υπολογίζει ότι η ισχύς της GPU του Xbox θα είναι 12 teraflops, αρκετά ισχυρότερη δηλαδή από του PS5. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι το εύρος επικοινωνίας του Arden chip θα είναι 560GB/s.

     

    • PlayStation 4 - 1.84 TFLOPs
    • PlayStation 4 Pro - 4.2 TFLOPs
    • Xbox One - 1.3 TFLOPs
    • Xbox One S - 1.4 TFLOPs
    • Xbox One X - 6 TFLOPs
    • PlayStation 5 - 9.2 TFLOPs
    • Xbox Series X - 12 TFLOPs
       

    Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν στην πράξη, φαίνεται ότι η Sony στοχεύει σε μια ισορροπία ανάμεσα στην ισχύ του hardware και στην τιμή, ενώ η Microsoft εστιάζει στην ισχύ του hardware πάνω από οτιδήποτε άλλο. Το DF εικάζει ότι η Sony ενδεχομένως να μπορέσει να πετύχει μια ελκυστική τιμή 399$ για τη νέα της κονσόλα, ενώ η Microsoft θα τιμολογήσει αρκετά πιο ψηλά (σ.σ. ίσως γι' αυτόν τον λόγο η MS ετοιμάζει και μια φτηνότερη εκδοχή του Xbox next gen).

     

    Εσείς ποια από τις δύο προσεγγίσεις πιστεύετε ότι θα πετύχει;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.