Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Τίτλοι τέλους για τα Windows 7

    Το πάρτι τελείωσε για τα Windows 7 μετά από έντεκα χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στους πιστούς χρήστες του επιτυχημένου, κατά γενική ομολογία, λειτουργικού της Microsoft. Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft επισήμως διακόπτει την υποστήριξη για τα Windows 7. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω υποστήριξη με αναβαθμίσεις ασφαλείας ή οποιασδήποτε μορφής τεχνική υποστήριξη.

     

    Θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις ενδεχομένως, καθώς η Microsoft μπορεί να επιλέξει κάποια στιγμή να διανείμει κάποιο κατεπείγον patch για τα Windows 7, όπως π.χ. είχε γίνει με τα Windows XP όταν ξέσπασε η επιδημία του WannaCry malware. Οι επιχειρήσεις επίσης που δεν θέλουν να αποχωριστούν τα Windows 7 θα μπορούν μέσω πληρωμής να έχουν επέκταση της  υποστήριξης μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

     

    Για όλους τους άλλους, αυτό είναι το τέλος της γραμμής για τα Windows 7. Σχεδόν είναι και το τέλος μιας εποχής για την Microsoft, καθώς τα Windows 7 μαζί με τα Windows 8/8.1 ήταν τα τελευταία πριν η Microsoft αλλάξει τη λογική των ενιαίων αναβαθμίσεων εκδόσεων του OS με τα Windows 10.

     

    Τα Windows 7 λοιπόν καταλαμβάνουν "μετά τιμών και επαίνων" τη θέση τους στην ιεραρχία των λειτουργικών της Microsoft:

     

    • Windows 10 (Αυτό που θα έπρεπε να ήταν τα Windows ?
    • Windows 8/8.1 (Metro UI? Έλεος!)
    • Windows 7 (Επιτέλους ένας άξιος διάδοχος των Windows XP)
    • Windows Vista (Καλή προσπάθεια, αλλά μένουμε Windows XP)
    • Windows XP (Αθάνατο!)
    • Windows ME (LOL)
    • Windows 98 (πετυχημένη αναβάθμιση των Win95)

     

    Τα Windows 7 ήρθαν σε μια εποχή (2009) που τα smartphones δεν είχαν ακόμα κυριαρχήσει. Το iPhone είχε μόλις δύο χρόνια ζωής, ενώ το πρώτο Android smartphone (ΗΤC Dream) δεν είχε κλείσει ακόμα έναν χρόνο ζωής. Ήταν μια άλλη εποχή τότε. Αν ήθελες να βρεις κάτι στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες ήταν ότι θα το αναζητούσες στον υπολογιστή και όχι στο smartphone.

     

    Aρκετοί χρήστες προτιμούν ακόμα τα Windows 7, καθώς τα windows 8 κρίθηκαν απαράδεκτα, ενώ τα Windows 10 εγείρουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με θέματα ιδιωτικότητας. Όσο για τις επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε αναβάθμιση έχει κόστος και κινδύνους ασυμβατότητας με λογισμικό ή υλικό ζωτικής σημασίας.

     

     Σύμφωνα με το Stat Counter, τα συστήματα με Windows 7 φτάνουν το 26,79% των συνολικών συστημάτων που τρέχουν Windows λειτουργικό σύστημα. Αυτό το ποσοστό είναι 4 φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό πριν τα Windows 10. H ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί με τα Windows XP.

     

    Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ακόμα η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 (παρά το ότι η Microsoft επισήμως έδινε δωρεάν αναβάθμιση μόνο για έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού). 

     

    Εσείς χρησιμοποιείτε ακόμα Windows 7; Αν ναι, τι σκοπεύετε να κάνετε;  


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.