Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τα οκτώ πυρήνων ARM SOCs αναμένεται να πέσουν κάτω από τα $10 φέτος

    .
    Όπως συμβαίνει σε κάθε αγορά με έντονο ανταγωνισμό, έτσι και εδώ οι τιμές των ARM SOCs με οκτώ πυρήνες, που συνήθως βρίσκει κανείς σε μέσης έως υψηλής κατηγορίες συσκευές, έχουν πάρει την κατιούσα. Σε αυτό έχουν συντελέσει τόσο οι επιθετικές πολιτικές προώθησης της Intel, η οποία μείωσε δραματικά τις τιμές της στα δικά της x86 SOCs, όσο και η προσπάθεια της Qualcomm να κρατήσει μερίδιο αγοράς έναντι της Mediatek, της Spreadtrum και άλλων Κινέζων κατασκευαστών, με μειώσεις στα δικά της ARM Snapdragon SOCs. Η απάντηση βέβαια της Mediatek και των υπολοίπων, ήταν ανάλογη με αυτή της Qualcomm, προχωρώντας αντίστοιχα σε μειώσεις τιμών στα δικά τους προϊόντα, δείχνοντας ότι οι εταιρίες αυτή την περίοδο στοχεύουν περισσότερο στην αύξηση του μεριδίου αγοράς τους, παρά στην κερδοφορία.

     


    MediaTek True Octa Core


    qualcomm snapdragon

     


    Η πτώσης της τιμής των ARM SOCs οκτώ πυρήνων κάτω από τα $10, ωθεί αντίστοιχα τις τιμές των ARM SOCs τεσσάρων πυρήνων κοντά στα $5. Ήδη άλλωστε από τις αρχές του έτους η Allwinner είχε ανακοινώσει τεσσάρων πυρήνων ARM SOC, με κόστος $5.

     


    allwinner A64

     


    Γενικά οι τιμές των SOCs για smartphones αναμένεται να διαμορφωθούν 30% χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι, το οποίο θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες συσκευές με SOCs πολλών πυρήνων και άρα περισσότερες και φτηνότερες συσκευές υψηλών επιδόσεων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.