Jump to content


  • yanni
    yanni

    Τα περισσότερα VPN για Android αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

    Με πολλές από τις εφαρμογές για Android, να ζητάνε όλο και περισσότερες άδειες πρόσβασης στις συσκευές των χρηστών, πολλοί επιλέγουν την επιλογή χρήσης κάποιας VPN εφαρμογής για Android. Ερευνητές όμως που δοκίμασαν 238 VPN εφαρμογές, ανακάλυψαν ότι αυτές μόνο ασφάλεια δεν προσφέρουν.

     

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) της Αυστραλίας, σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας από τα πανεπιστήμια της Νότιας Ουαλίας και του Μπέρκλεϋ. Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, δοκιμάστηκαν συνολικά  238 VPN εφαρμογές από το Play Store της Google. Από αυτές το 38% περιελάμβανε κάποιας μορφής adware, malvertising, trojan, riskware ή spyware. Ένα 67% ενσωμάτωνε μία τουλάχιστον  third-party tracking library, ενώ το 82% ζητούσε άδεια να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών χρηστών και μηνυμάτων κειμένου. Επιπλέον, από αυτές, το 18% δεν κρυπτογραφούσε την κίνηση, ενώ ένα 16% την περνούσε μέσω άλλων χρηστών που χρησιμοποιούσαν την ίδια εφαρμογή. Ένα 84% παρουσίαζε IPv6 traffic leaks, ενώ ένα 66% είχε DNS leaks.

     

    Τα παραπάνω ευρήματα, δείχνουν ότι οι εν λόγω εφαρμογές VPN, αποτελούν περισσότερο κινδύνους ασφαλείας, παρά εφαρμογές που προσφέρουν επιπλέον προστασία στον χρήστη και τα προσωπικά του δεδομένα. Μάλιστα οι εφαρμογές αυτές δεν είναι κάποιες εφαρμογές με χαμηλές βαθμολογίες και μικρό αριθμό χρηστών. Το 37% αυτών έχουν πάνω από 500 χιλιάδες εγκαταστάσεις και 25% βαθμολογία τουλάχιστον 4 και πάνω.

     

    Η παρακάτω λίστα κατατάσσει τις δέκα χειρότερες εφαρμογές VPN για Android, αν και κάποιες από αυτές, ήδη έχουν κατέβει από το Play Store. Τέλος,μ να αναφέρουμε ότι παρόλο τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, μόλις το 1% των χρηστών εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες.

     

    588e59faa476b-AndroidworstVPNs.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.