Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Τα στοιχεία του Mindfactory.de δείχνουν έκρηξη στις τιμές των Intel και στις πωλήσεις AMD επεξεργαστών

  Τα προβλήματα παραγωγής και διαθεσιμότητας ικανών ποσοτήτων επεξεργαστών Intel Core και Xeon προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, είναι πλέον γνωστά. Τα προβλήματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση δημοφιλών μοντέλων Intel Core επεξεργαστών στην αγορά, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται προς λύσεις της AMD για το επόμενο σύστημά τους, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από το γερμανικό Mindfactory.de.

   

  Το Mindfactory.de είναι ίσως το μόνο μεγάλο κατάστημα το οποίο δημοσιεύει τον αριθμό των κομματιών κάθε προϊόντος που πουλάει. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε κάποιον που θα έχει τον χρόνο και την όρεξη να παρακολουθεί και να καταγράφει τις πωλήσεις κάποιου προϊόντος. Οι πωλήσεις αυτές βέβαια αποτελούν μια απλή ένδειξη για το τι πωλείται απευθείας στον τελικό καταναλωτή και όχι το τι πουλάνε εταιρίες όπως η Intel και η AMD απευθείας σε μεγάλους κατασκευαστές(OEM) όπως η HP και η Dell για παράδειγμα.

   

  Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου λοιπόν δείχνουν μια έκρηξη στις πωλήσεις επεξεργαστών της AMD εξαιτίας της αντίστοιχης έκρηξης των τιμών στα δημοφιλέστερα μοντέλα Intel επεξεργαστών. Το αποτέλεσμα είναι το ποσοστό των AMD επεξεργαστών που πωλήθηκαν μέσα στον Σεπτέμβρη από το Mindfactory.de να φτάνει το 65% του συνόλου, έναντι μόλις 35% που είναι το ποσοστό των Intel επεξεργαστών. Αν μάλιστα περιοριστούμε μόνο στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, το ποσοστό των AMD φαίνεται να κινείται πάνω και από το 70%. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η AMD βρίσκεται να καταλαμβάνει ξαφνικά το 70% και πλέον της αγοράς. Το Mindfactory.de είναι μόλις ένα κατάστημα και επιπλέον η Intel κυρίως, αλλά και η AMD, πουλάνε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες επεξεργαστών κατευθείαν στους μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών, έναντι των ποσοτήτων που πουλάνε μέσω των καταστημάτων σε εμάς τους τελικούς καταναλωτές.

   

  AMD Intel sales mindfactory september 2018.jpg

  Πηγή: Sneak Peak Update: Absolute numbers as requested. : Amd

   

  AMD Intel sales mindfactory september 2018 1.jpg

  Πηγή: New data from German retailer mindfactory.de: AMD with market share of 65% and record number of sold CPUs in September. : AMD_Stock

   

  Αν δούμε τις εξελίξεις στην Ελληνική αγορά, με την βοήθεια του Skroutz, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, όσον αφορά τιμές και διαθεσιμότητα των επεξεργαστών Intel Core τελευταίας γενιάς. Στα παρακάτω διαγράμματα δύο είναι τα κοινά στοιχεία. Η δραματική αύξηση στις τιμές των Intel επεξεργαστών και ο σημαντικά μικρότερος αριθμός καταστημάτων που τους πωλούν.

   

  Prices 8700K.jpg

  Intel Core i7 8700K

   

  Prices 8700.jpg

  Intel Core i7 8700

   

  Prices 8600K.jpg

  Intel Core i5 8600K

   

  Prices 8400.jpg

  Intel Core i5 8400

   

  Αντίθετα στις περιπτώσεις των παρακάτω δύο παραδειγμάτων AMD Ryzen δεύτερης γενιάς, έχουμε αύξηση μέσων τιμών, πιθανόν εξαιτίας της αύξησης τιμών των Intel, αλλά τουλάχιστον τις κατώτερες τιμές να είναι σταθερές. Μικρές μεταβολές όσον αφορά τον αριθμό καταστημάτων που τους πωλούν.

   

  Prices 2700X.jpg

  AMD Ryzen 7 2700X

   

  Prices 2600.jpg

  AMD Ryzen 5 2600X

   

  Αν πάμε σε παλαιότερες σειρές επεξεργαστών, η τιμή του Intel Core i7 7700K αυξάνει σταθερά τους τελευταίους μήνες, με αυτή του AMD Ryzen 1700X να εμφανίζει ελαφριά αύξηση στην μέση τιμή πώλησης και πάλι πιθανόν λόγω της αύξησης των Intel επεξεργαστών.

   

  Prices 7700K.jpg

  Intel i7 7700K

   

  Prices 1700X.jpg

  AMD Ryzen 7 1700X

   

  Η Intel πριν λίγες μέρες ουσιαστικά παραδέχθηκε το πρόβλημα, έσπευσε πάντως να τονίσει ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση πωλήσεων υπολογιστών για πρώτη φορά από το 2011, καθησυχάζοντας παράλληλα και τους μετόχους της, ότι συνεχίζει να πηγαίνει για ρεκόρ εσόδων φέτος. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην παραγωγή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις. Μέχρι βέβαια να φανεί αυτή η αύξηση παραγωγής στην αγορά, ίσως να περάσει καιρός και οι τιμές στους Intel Core επεξεργαστές να παραμείνουν υψηλές. Αυτό πάντως που θα πρέπει να προσέξουν όσοι σκέφτονται να στήσουν υπολογιστή αυτό το διάστημα, είναι οι αυξήσεις στις μέσες τιμές των AMD Ryzen επεξεργαστών. Αν και οι ελάχιστες τιμές παραμένουν γενικά σταθερές στα παραπάνω διαγράμματα των Ryzen μοντέλων, οι αυξήσεις, έστω και μικρές στις μέσες τιμές, δεν είναι κάτι το θετικό.

     User Feedback

  Recommended Comments

  «οι αυξήσεις στις μέσες τιμές των AMD Ryzen επεξεργαστών»

  Από τον Απρίλιο μέχρι τώρα υπάρχει μία μικρή αύξηση της τιμής του δολλαρίου έναντι του ευρώ. Αν θέλει κάποιος να κοιτά την πορεία των τιμών πρέπει να συμπεριλαμβάνει κι αυτόν τον παράγοντα που παίζει έναν -μικρό για την συγκεκριμένη περίοδο- ρόλο.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites
  9 minutes ago, salde said:

  «οι αυξήσεις στις μέσες τιμές των AMD Ryzen επεξεργαστών»

  Από τον Απρίλιο μέχρι τώρα υπάρχει μία μικρή αύξηση της τιμής του δολλαρίου έναντι του ευρώ. Αν θέλει κάποιος να κοιτά την πορεία των τιμών πρέπει να συμπεριλαμβάνει κι αυτόν τον παράγοντα που παίζει έναν -μικρό για την συγκεκριμένη περίοδο- ρόλο.

  Αναφέρομαι σε αυξήσεις, που αν προσέξεις στα διαγράμματα των AMD, παρουσιάζονται πάνω κάτω τις τελευταίες 10 μέρες.

  Γενικότερα στους Ryzen, με τις μειώσεις τιμών που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες η AMD, οι τιμές ήταν γενικά σταθερές ή μειούμενες, ασχέτως δολαρίου. Αλλά τις τελευταίες 10 μέρες αυτό έχει αλλάξει.

  Edited by yanni
  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.