Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Τα τελευταία νέα της Sony από την CES 2018 - 4K, OLED, LCD, & Dolby Vision HDR

    Ο προηγούμενος χρόνος, ήταν ο χρόνος άνοδος της OLED τεχνολογίας στην CES 2018. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσε να λείπει και φέτος, με την Sony να κάνει την είσοδο της στις μεγάλες 4K OLED τηλεοράσεις.

     

    Οι OLED τηλεοράσεις στο σαλόνι είναι εδώ και καιρό η "υπογραφή" της LG, η οποία παράγει τα panel που τοποθετεί η Sony στις OLED τηλεοράσεις της, με την Sony να έχει αναλάβει το software κομμάτι - image processing.

     

    Έτσι λοιπόν η Sony όχι μόνο έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην παρθένα, πολύχρωμη εικόνα που προσφέρει το OLED, αλλά το A1E μοντέλο της εταιρείας εισήγαγε ένα πολύ καινοτόμο και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Ακουστική Επιφάνεια" όπου σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ηχεία που συνήθως συναντώνται σε μια τηλεόραση, η "Ακουστική Επιφάνεια" της Sony κάνει τον ήχο να φαίνεται ότι ακούγεται από συγκεκριμένες περιοχές - όπως τα στόματα των ανθρώπων που μιλάνε.

     

    Το 2018 να είναι η δεύτερη χρονιά παρουσιάσεων της Sony όσο αφορά το OLED και η μόλις αναγγελθείσα σειρά της, A8F, τραβά λίγο πιο πίσω το σχεδιασμό για να προσφέρει κάτι που η εταιρία αποκαλεί "λίγο πιο παραδοσιακή τηλεοπτική σχεδίαση". Η σειρά A8F θα προσφέρετε σε μεγέθη 55 ιντσών και 65 ιντσών.

     

    2_Sony-A8F-1024x683.jpg

    Sony’s A8F 4K OLED

     

     

    Η πιο εμφανής αλλαγή στο σχεδιασμό είναι ότι η ότι η Sony έχει αφαιρέσει το φανταχτερό κλασσικό stand που συναντούσαμε μέχρι τώρα στο πίσω μέρος των τηλεοράσεων της με μια μεταλλική πλάκα που θα κρατάει σε όρθια θέση την A8F. Είναι πιο minimal αλλά πέρα από την σχεδίαση, η ποιότητα της εικόνας βελτιώνεται. Το Dolby Vision υποστηρίζεται τώρα όπως και το πρότυπο HDR10. Η Sony επισημαίνει επίσης την εκ νέου εσωτερική ρύθμισή της - που τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή X1 Extreme  - ως κάτι που την ξεχωρίζει από τα σύνολα της LG και ισχυρίζεται ότι "ελέγχει με ακρίβεια τον τεράστιο αριθμό pixel επεκτείνοντας τις ικανότητες του OLED Panel, προσφέροντας μια μαγευτική 4K HDR εικόνα".

     

    5a54bd1ae9e19_2_SonyA8FStand.png

     

    Καλό θα ήταν επίσης να επισημάνουμε ότι εάν έχετε μια τηλεόραση της Sony από το 2017, σταθήκατε τυχεροί καθώς η Sony σχεδιάζει να προσθέσει Dolby Vision στα higher-end μοντέλα από το προηγούμενο έτος μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης υλικολογισμικού.

     

     

    5a54c041246bb_2_SonyX900F.jpg

    Sony X900F

    Όσο αφορά τη LED πλευρά των πραγμάτων, η Sony επεκτείνει τη σειρά X900 της για να καλύψει ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη τηλεοράσεων. Η νέα σειρά X900F διαθέτει μοντέλα 85, 75, 65, 55 και 49 ιντσών. Η Sony δηλώνει ότι έχει κάνει δουλειά για να βελτιώσει τη ομαλότητα της κίνησης στη σειρά X900F με μια νέα τεχνολογία που την αποκαλεί X-Motion Clarity, η οποία "διατηρεί τις εικόνες γρήγορης δράσης λείες και ζωντανές".

     

    Και φυσικά, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, όλες οι νέες τηλεοράσεις που προαναφέρθηκαν θα χρησιμοποιούν Android TV και περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του Google Assistant. Έτσι, μπορείτε να εκκινήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές και ταινίες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες μέσω φωνητικών εντολών από το Android Smartphone σας ή το Google Home στο σαλόνι σας. Επίσης είναι συμβατές και με την Alexa του Amazon, προσφέροντας τις ίδιες εξίσου ευκολίες αν έχετε στην κατοχή σας μια Echo συσκευή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.