Jump to content


  • yanni
    yanni

    Τα Chromebooks μπορεί να αποκτήσουν σύντομα την δυνατότητα να τρέχουν και Windows 10

    Τα Chromebooks θεωρούνται ως βασικοί ανταγωνιστές των Windows 10, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Αν και ξεκίνησαν ως μηχανήματα που απλά έτρεχαν τον Chrome browser και τα web apps για αυτόν, εν συνεχεία εξελίχθηκαν και πλέον μπορούν να τρέξουν και εφαρμογές για Android, ενώ υπάρχει και beta υποστήριξη για Linux. Σύντομα ίσως να μπορούν να τρέξουν και Windows 10.

     

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xda-developers, η Google στοχεύει να προσθέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό στα Chromebooks το οποίο ονομάζει "Campfire". Μέσω του Campfire κάποιος θα έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει τα Windows 10 σε ένα Chromebook και να μπορεί να εναλλάσσει από το ένα λειτουργικό στο άλλο με ένα απλό reboot. Το χαρακτηριστικό αυτό πιθανόν θα ομοιάζει με το, παρόμοιου ονόματος, Boot Camp της Apple, το οποίο επιτρέπει σε χρήστες συστημάτων Mac να τρέχουν και τα Windows στους υπολογιστές τους.

     

    Τα Chromebooks είναι σχεδιασμένα να τρέχουν το Chrome OS και διαθέτουν ειδικά πλήκτρα για το εν λόγω λειτουργικό, καθώς και χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία αποτρέπουν την εγκατάσταση άλλου λειτουργικού σε αυτά, αν πρώτα δεν ενεργοποιηθεί η λειτουργία "developer mode". Με το campfire εικάζεται ότι θα μπορεί να εγκατασταθεί Windows 10 σε ένα Chromebook, για dual boot λειτουργία με το Chrome OS, χωρίς να απαιτείται η ενεργοποίηση του developer mode.

     

    Δεν είναι γνωστό το αν και πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία καθώς και σε ποια Chromebooks θα είναι διαθέσιμη. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον 40GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου για την εγκατάσταση και του Chrome OS και των Windows 10 στο μηχάνημα. Επιπλέον πιθανόν η δυνατότητα αυτή να περιοριστεί σε Chromebooks που διαθέτουν x86 επεξεργαστές. Αν και η Microsoft έχει δημιουργήσει μια έκδοση των Window 10 για ARM επεξεργαστές, η έκδοση αυτή δεν διατίθεται προς πώληση ώστε κάποιος να μπορεί να την αγοράσει και εν συνεχεία εγκαταστήσει στο Chromebook.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.