Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τα Windows 10 ξεπερνάνε τα Windows 7 για πρώτη φορά, ή μήπως όχι;

    Τα Windows 10 βρίσκονται σε συνεχή ανοδική πορεία και ανάλογα με το ποιας εταιρίας τα στατιστικά δει κανείς, είτε κατάφεραν να ξεπεράσουν τα Windows 7 για πρώτη φορά, είτε απλά μείωσαν ακόμα περισσότερο την διαφορά.

     

    Σύμφωνα με την εταιρία statcounter ο Ιανουάριος του 2018 ήταν ο μήνας που τα Windows 10 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα Windows 7 σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα τα Windows 10 καταλάμβαναν το 42,78% της αγοράς λειτουργικών συστημάτων Windows, με τα Windows 7 να πέφτουν για πρώτη φορά στην δεύτερη θέση με ποσοστό 41,86%. Τα Windows 8.1 είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,72%, με τα Windows XP να ακολουθούν στην τέταρτη θέση με ποσοστό 3,36%.

     

    Windows versions market share statcounter Jan 2018.jpg

     

    Στην Ελλάδα τα Windows 7 παραμένουν στην πρώτη θέση, με τα Windows 10 να μειώνουν την διαφορά μήνα με τον μήνα.

     

    Windows versions market share statcounter Jan 2018 Greece.jpg

     

    Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά με βάση τα στατιστικά της NetMarketShare. Σύμφωνα με την NetMarketShare, τα Windows 7 συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάστασης, σε παγκόσμιο επίπεδο και για τον Ιανουάριο του 2018 και μάλιστα με σημαντική διαφορά, η οποία όμως συνεχώς μειώνεται. Το ποσοστό των Windows 7 βρίσκεται στο 42,39%, ενώ των Windows 10 στο 34,29%. Η διαφορά των 8,1 ποσοστιαίων μονάδων μπορεί να είναι σημαντική, μόλις έναν μήνα πριν όμως βρισκόταν στις 10,15 ποσοστιαίες μονάδες. Τα Windows 8.1 ακολουθούν με ποσοστό 5,56%(ένα επιπλέον ποσοστό 1,13% έχουν τα Windows 8), ενώ τα Windows XP βρίσκονται στο 4,05%.

     

    windows versions market share netmarketshare Jan 2018.jpg

     

    Υπενθυμίζουμε ότι η  Microsoft έχει κάνει αρκετές κινήσεις από την κυκλοφορία των Windows 10 προκειμένου να τα βελτιώσει, παρουσιάζοντας νέες βελτιωμένες εκδόσεις τους κάθε έξι μήνες. Έχει επίσης κάνει και αρκετές κινήσεις προκειμένου να καθησυχάσει χρήστες, αλλά και κυβερνήσεις, που ανησυχούν για το πλήθος των δεδομένων που τα νέα Windows αποστέλλουν στην εταιρία, παρέχοντας συνεχώς νέες επιλογές και εργαλεία για την ρύθμιση και παρακολούθηση αυτών των δεδομένων. Μέχρι πρόσφατα επίσης επέτρεπε την δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 μέσω των Assistive Technologies, επιτρέποντας την δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 7 στα Windows 10.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.