Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τελευταία νέα και φήμες για τους νέους επεξεργαστές και chipsets της Intel

    Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες πληροφορίες για τρεις από τους νέους επεξεργαστές 9ης γενιάς Core της Intel. Επιπλέον είχαμε κάποιες νέες πληροφορίες για το Z390 chipset, αλλά και ελπίδες ότι οι νέοι επεξεργαστές θα υποστηρίζονται και από τα υπάρχοντα chipsets της σειράς 300.

     

    Ξεκινώντας από τους επεξεργαστές, είχαμε τα πιθανά τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά τριών μοντέλων. Με βάση τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες αναρτήθηκαν στο coolaler.com, θα δούμε τον πρώτο επεξεργαστή που θα φέρει την επωνυμία Core i9 στην mainstream πλατφόρμα. Αυτός θα είναι ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής με υποστήριξη και για Hyper Threading ο οποίος θα έχει μέγιστη συχνότητα turbo λειτουργίας τα 5.00GHz με έως και δύο πυρήνες. Μάλιστα θα μπορεί να λειτουργήσει στα 4.7GHz με όλους τους πυρήνες του, ενώ το TDP δεν θα υπερβαίνει τα 95W. Πρόκειται για το μοντέλο Core i9-9900K, το οποίο θα είναι σε θέση να επιτύχει τόσο υψηλή συχνότητα και λόγω του ότι, επιτέλους, σύμφωνα με τις φήμες, η Intel θα υιοθετήσει την μέθοδο της συγκόλλησης του IHS πάνω στον επεξεργαστή και δεν θα χρησιμοποιήσει θερμαγώγιμη πάστα, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

     

    Συγκολλημένο θα είναι το IHS και στον Core i7-9700K, σύμφωνα με τις φήμες, ο οποίος είναι ο δεύτερος επεξεργαστής του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσε το coolaler.com. Ο επεξεργαστής ο οποίος επίσης θα είναι οκταπύρηνος, δεν θα διαθέτει Hyper Threading. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά το αν η Intel θα περιορίσει το Hyper Threading σε μικρότερο αριθμό μοντέλων ή για το αν θα δούμε και άλλα μοντέλα μεταξύ του Core i9-9900K και του Core i7-9700K. Ίσως το δεύτερο να είναι και το πιθανότερο. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα στέκεται απέναντι στον i7-8700K ο οποίος διαθέτει έξι πυρήνες, αλλά δώδεκα threads χάρη στο Hyper Threading.

     

    Intel-Core-i7-9700K-SiSoft.jpg

     

    Intel-Core-i7-9700K-SiSoft-8-cores.png

     

    Το τρίτο μοντέλο που περιλαμβάνεται στον παρακάτω πίνακα είναι ο Core i5-9600K, ο οποίος θα διαθέτει έξι πυρήνες, ενώ και εδώ θα απουσιάζει το Hyper Threading. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε και άλλα μοντέλα πάνω από αυτόν, με έξι πυρήνες και Hyper Threading.

     

    Intel-Core-9th-Gen-Series.png

     

    Περνώντας στα chipsets, να πούμε ότι το Z390 επιβεβαιώνεται ως ο διάδοχος του Z370. Σύμφωνα πάντως με κάποιους κατασκευαστές μητρικών, θα είναι απλά ένα Z370 με νέο όνομα και λίγα νέα χαρακτηριστικά, ειδικότερα, υποστήριξη για USB 3.1 και ασύρματη κάρτα δικτύου AC. Το νέο αυτό chipset και ειδικότερα οι μητρικές που θα βασίζονται σε αυτό, αναμένεται να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στα νέα οκταπύρηνα μοντέλα της Intel.

     

    Intel-Chipset-Roadmap-2.jpg

     

    Για όσους διαθέτουν ήδη μητρική με κάποιο chipset της σειράς 300, ελπίδες για υποστήριξη ακόμα και των νέων οκταπύρηνων επεξεργαστών, δημιουργεί η παρακάτω εικόνα, η οποία δείχνει μια μητρική της ASRock με το H310 chipset να διαθέτει αυτοκόλλητο που να ενημερώνει για υποστήριξη ακόμα και οκταπύρηνων επεξεργαστών. Αυτό σημαίνει ότι πιθανών όλα τα chipsets της σειράς 300 θα υποστηρίζουν τους νέους επεξεργαστές, ακόμα και τους οκταπύρηνους, εφόσον βέβαια εφοδιαστούν με το κατάλληλο firmware update.

     

    ASROCK-H310CM-HDV-8-core-Intel-CPU-support.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.