Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τελευταία νέα και φήμες για Titan X και R9 300 series

    Ξεκινώντας από την Titan X της Nvidia, πριν μια βδομάδα η Nvidia είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά την κάρτα στο Game Developers Conference, αν και δεν είχε δώσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της. Φωτογραφίες της κάρτας είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

     

    Στα νεώτερα έχουμε κάποια benchmarks της κάρτας στο 3DMark 11 και στο 3DMark FireStrike, αλλά και κάποια benchmarks που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο Chiphell. Με βάση αυτά ο Titan X αποδίδει καλύτερα στα games από ότι η διπύρηνη Titan Z, ενώ στο FireStrike Extreme είναι κοντά στους 8000 πόντους. Μπορείτε να δείτε τα διαγράμματα με τις επιδόσεις εδώ:
    NVIDIA GeForce GTX TITAN X 3DMark performance | VideoCardz.com

     


    GeForce GTX TITAN FireStrike Extreme

     


    Επιπλέον των παραπάνω benchmarks, κυκλοφόρησαν και αποτελέσματα της κάρτας στο CumpuBench. Αυτά δίνουν μια ιδέα των επιδόσεων της κάρτας σε OpenCL ενώ επιπλέον επιβεβαιώνουν και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της τα οποία μέχρι στιγμής πιθανολογούνταν. Έτσι μαθαίνουμε ότι ο Titan X θα έχει πράγματι 3072 CUDA cores αρχιτεκτονικής Maxwell, με την συχνότητα λειτουργίας της GPU να είναι τα 1076MHz. Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο του Videocardz εδώ: NVIDIA GeForce GTX TITAN X OpenCL performance leaks out | VideoCardz.com

     


    NVIDIA GeForce GTX TITAN X Video Composition

     


    Τέλος, όσον αφορά τον Titan X, κάποιες επιπλέον φωτογραφίες της κάρτας του συστήματος ψύξης, του PCB και της GPU μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link:
    NVIDIA GeForce GTX TITAN X pictured with GM200-400 GPU | VideoCardz.com

     


    NVIDIA GeForce GTX TITAN X 5

     


    Αν πάλι προτιμάτε video

     


     


    Από την μεριά της AMD είχαμε δύο διαρροές. Η πρώτη ήταν για μια XFX R9 370. Με βάση τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η R9 370 θα χρησιμοποιεί τον πυρήνα Trinidad Pro και το μοντέλο R9 370 Core Edition (R9-370A-ENF) της XFX θα κυκλοφορήσει τόσο σε έκδοση με 2GB GDDR5 όσο και σε έκδοση με 4GB GDDR5. Το data bus θα είναι των 256bit. Η κάρτα θα διαθέτει Dual-DVI ports, HDMI και DisplayPort.

     

    Πολύ ενδιαφέρον έχει η κατανάλωση της κάρτας. Με βάση τις πληροφορίες αυτές λοιπόν η κάρτα θα αρκείται σε ένα 6pin PCIe βύσμα τροφοδοσίας και το TDP της θα είναι μεταξύ 110W και 130W. Για σύγκριση, η R9 270 έχει 150W TDP και η R9 270X 170W TDP.

     

    Αν και αναφέρεται ότι η κάρτα θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές Απριλίου, άλλες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αυτή την περίοδο στο Internet αναφέρουν ότι η AMD προσανατολίζεται να παρουσιάσει την νέα σειρά 300 στο σύνολό της στις αρχές Ιουνίου στην Computex. Περισσότερα στο παρακάτω link: XFX Radeon R9 370 Core Edition leaks out, coming early April? | VideoCardz.com

     


    XFX Radeon R9 370 GHOST 1

     


    Η τελευταία διαρροή έχει να κάνει με την AMD Radeon R9 390X WCE(Water-Cooled Edition). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα slide που δείχνει με αυθεντικό slide από την AMD και το οποίο επιβεβαιώνει πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα πιθανολογούνταν για την R9 390X. Το slide είναι μέρος της παρουσίασης “2015 Future of Radeon”, σύμφωνα με αυτόν που το διέρρευσε και προοριζόταν για παρουσίαση της AMD στους συνεργάτες της. Με βάση αυτό επιβεβαιώνεται ότι η R9 390X θα διαθέτει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά

     


    AMD Radeon R9 390X WCE

     


    AMD Radeon R9 390X WCE:

    • Next iteration of the highly successful GCN design
      – Up to 4096 shader units
    • Full DirectX®12_Tier 3 implementation
    • Optimized for 4K gaming & beyond
    • First ever GPU designed for VR immersion
    • Special enthusiast water-cooled edition
    • Up to 8GB of ultra-high bandwidth HBM video memory
    • Hardware H.265 decoding and over 4x the previous H.264 encoding speed, enabling smooth live streaming
    • Enhanced ZeroCore™ functionallity (yes there’s a typo)

     


    Τέλος, να προσθέσω εδώ και ένα link σε benchmarks τα οποία και πάλι προέρχονται από το Chiphell και τα οποία υποτίθεται ότι δείχνουν τις επιδόσεις των AMD R9 390X, Nvidia GTX Titan X, 980 Ti και 965/960 Ti
    AMD R9 390X, Nvidia GTX 980 Ti and Titan X Benchmarks Leaked

     


    094646q0lldu88l1h2oqld


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.