Jump to content


  • yanni
    yanni

    Τελευταίες πληροφορίες για τους νέους Coffee Lake της Intel

    Οι 8ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel, η σειρά Coffee Lake, θα φέρουν για πρώτη φορά τους επεξεργαστές έξι πυρήνων και στην mainstream κατηγορία. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά από τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και οι οποίες περιλαμβάνουν τεχνικά χαρακτηριστικά των εξαπύρηνων μοντέλων, αλλά και ένα CPUz screenshot.

     

    Την προηγούμενη βδομάδα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για τα μοντέλα Core i7 8700K και Core i7 8700, τα οποία φαίνονταν να είναι εξαπύρηνοι επεξεργαστές με HyperThreading και 95W TDP, αλλά και τα Core i5 8600K και Core i5 8600K που ήταν επίσης εξαπύρηνα μοντέλα, αλλά χωρίς HyperThreading και με 95W και 65W TDP αντίστοιχα.

     

    Αυτές τις μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες οι οποίες πιθανολογείται ότι προέρχονται από την ίδια την Intel. Έχουμε λοιπόν την περιγραφή τριών μοντέλων εξαπύρηνων επεξεργαστών, με το κορυφαίο εξ αυτών να είναι πιθανόν το μοντέλο Core i7 8700K. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται και τα τρία μοντέλα διαθέτουν έξι πυρήνες. Το κορυφαίο εξ αυτών, θα έχει base συχνότητα λειτουργίας τα 3.7GHz και με τους έξι πυρήνες, Turbo τα 4GHz με 4 ή 6 πυρήνες, τα 4.2GHz με δύο πυρήνες και τα 4.3GHz με μόνο έναν πυρήνα. Θα είναι ξεκλείδωτο, επιτρέποντας και τον υπερχρονισμό του. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε 12MB cache, dual channel επικοινωνία με την μνήμη, native υποστήριξη για DDR4 2400 μνήμη, και γραφικά επιπέδου GT2. Το πιο ενδιαφέρον πάντως στοιχείο είναι η συμβατότητα με το LGA 1151 socket, επιτρέποντας ίσως σε κάποιες ήδη διαθέσιμες μητρικές να δεχθούν τους νέους Coffee Lake επεξεργαστές με ένα απλό bios update. Πάντως η Intel θα κυκλοφορήσει και νέο chipset μαζί με τους Coffee Lake επεξεργαστές, το Z390. Τα χαρακτηριστικά των άλλων δύο μοντέλων φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

     

    Intel-Coffee-Lake-Core-i7-8700K-6-Core-CPU.jpg

     

    Τέλος, το Videocardz δημοσίευσε ένα CPUz screenshot το οποίο αναφέρεται σε κάποιο άγνωστο ακόμα μοντέλο για το LGA1151 socket, με έξι πυρήνες, δώδεκα threads και 80W TDP. Το κατά πόσο αυτό θα είναι κάποιο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ή κάποιο engineering sample, δεν είναι γνωστό.

     

    Intel-Coffee-Lake-6-core.png

     

    Είναι πάντως μια ακόμα ένδειξη - αν και πλέον θα πρέπει να μιλάμε για βεβαιότητα - ότι οι εξαπύρηνοι επεξεργαστές έρχονται στην mainstream πλατφόρμα της Intel. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πως αυτοί οι νέοι επεξεργαστές θα στέκονται δίπλα στους εξαπύρηνους Ryzen 5 της AMD, τόσο όσον αφορά αποκλειστικά τις επιδόσεις τους, όσο και όσον αφορά τις επιδόσεις τους σε συνδυασμό με την τιμή στην οποία θα τους διαθέσει η Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.