Jump to content


  • yanni
    yanni

    Την δυνατότητα να μπλοκάρει κάποιος εφαρμογές εκτός Store θα δίνει το Windows 10 Creators Update

    Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να προσθέσει το Windows 10 Creators Update στο τελευταίο λειτουργικό της Microsoft, είναι να έχει ο χρήστης την δυνατότητα να μπλοκάρει την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν προέρχονται από το Windows Store. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ασφάλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών χρηστών που δεν διαθέτουν τις βασικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα ασφαλείας.

     

    Το Creators Update για τα Windows 10 αναμένεται τον Απρίλιο και το νέο αυτό χαρακτηριστικό δεν θα επιτρέπει την εγκατάσταση παλιών εφαρμογών x86, από οποιαδήποτε πηγή, πέραν του Windows Store. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα είναι προαιρετικό και απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν οι εφαρμογές που εγκαθιστούν στον υπολογιστή τους να έχουν ελεγχθεί πρώτα από την ίδια την Microsoft. Αυτό θα προσφέρει μια υψηλότερη αίσθηση ασφάλειας σε χρήστες που δεν διαθέτουν τις γνώσεις, ώστε να αναγνωρίσουν μια ύποπτη εφαρμογή, ενώ επιπλέον θα αποτρέπεται η εγκατάσταση ανεπιθύμητων προγραμμάτων, bloatware, που πολλές φορές συνοδεύουν άλλο λογισμικό και εγκαθίστανται μαζί με αυτό, κάποιες φορές χωρίς την έγκριση του χρήστη.

     

    Ιδιαίτερα χρήσιμο αναμένεται να αποδειχθεί αυτό και στους administrators που έχουν την ευθύνη πολλών συστημάτων σε επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα, μιας και δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές χωρίς κάποια έγκριση. Χρήσιμο προφανώς θα είναι και για την ίδια την Microsoft η οποία ψάχνει τρόπους να αυξήσει την κίνηση στο Windows Store.

     

    58b7146ad4f1d-Microsoftx86warningmessage.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.