Jump to content


  • yanni
    yanni

    Την νέα αρχιτεκτονική Polaris και Zen APUs με HBM ετοιμάζει η AMD

    .
    Ξεκινώντας από τον διάδοχο της αρχιτεκτονικής GCN στις κάρτες γραφικών, αυτές τις μέρες αποκαλύφθηκε η ονομασία αυτής. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα αρχιτεκτονική της AMD θα ονομάζεται Polaris. Η νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να επικεντρώνεται στην πολύ υψηλή αποδοτικότητα με τον επικεφαλής του τμήματος γραφικών της AMD, Radeon Technologies Group, Raja Koduri, να υπαινίσσεται ότι η νέα αρχιτεκτονική θα είναι έως και 2,5 πιο αποτελεσματική από αυτή των καρτών που βασίζονται στον πυρήνα Fiji.

     


    Polaris architecture


    AMD Polaris Architecture

     


    Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το Radeon Technologies Group έχει ήδη δημοσιοποιήσει αρκετά στοιχεία όσον αφορά τους στόχους του για το 2016, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω δύο θέματα
    Radeon Technology Group: FreeSync μέσω HDMI και HDR υποστήριξη για το 2016
    AMD GPUOpen και νέος Linux Driver από την AMD

     

    Αυτές τις μέρες είχαμε ακόμα διαρροή πληροφοριών και για νέες APUs από την AMD, οι οποίες θα χρησιμοποιούν CPU cores αρχιτεκτονικής Zen, περισσότερα συνολικά Compute Cores, το οποίο ίσως να σημαίνει περισσότερους stream processors για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αλλά και μνήμη HBM. Μια τέτοια APU θα μπορούσε θεωρητικά να προσφέρει επιδόσεις που σήμερα απαιτούν την ύπαρξη μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών επιπέδου R7 360. Η HBM μνήμη θα είναι πρώτης γενιάς, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα στις κάρτες με πυρήνα Fiji και το bandwidth που θα προσφέρει στην APU θα φτάνει τα 128GB/sec, οπότε πιθανόν μιλάμε για 1GB συνολικό μέγεθος. Στην παρακάτω εικόνα μάλιστα η διαθεσιμότητα αυτής της APU τοποθετείται εντός του 2016, αν και δεν αποκλείεται το γράφημα να είναι παλιό και να μην λαμβάνει υπόψιν τις καθυστερήσεις στην παρουσίαση του Zen.

     


    AMD Zen APU With HBM

     


    Μέχρι να δούμε αυτές τις APUs θα έχουμε ήδη δει τους νέους Carrizo με DDR4 υποστήριξη που θα βασίζονται στην υπάρχουσα Bulldozer αρχιτεκτονική, αλλά και τις μητρικές για την νέα AM4 πλατφόρμα. Για αυτά σας είχαμε γράψει στο παρακάτω θέμα
    Νέες πληροφορίες για τις μελλοντικές APUs της AMD και AM4 μητρικές τον Μάρτιο


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.