Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Yahoo αρνείται ότι επέτρεψε τη μαζική έρευνα λογαριασμών email

    Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τρία πρώην στελέχη του Yahoo, η εταιρία ανέπτυξε ειδικά εργαλεία, τα οποία παρέδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, με σκοπό να ψάξουν στα email των χρηστών για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις.

     

    Η εταιρία τώρα μέσω του εκπροσώπου της αρνείται την ύπαρξη τέτοιων εργαλείων και επισήμανε ότι οι δηλώσεις των πρώην εργαζομένων της είναι "παραπλανητικές'. Η Yahoo δήλωσε ότι "προσπαθούμε να περιορίσουμε κάθε αίτημα από τις αρχές για την παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας. Η σάρωση των email που περιγράφεται στο άρθρο του Reuters δεν υπάρχει  στα συστήματά μας".

     

    download.jpg

    Marissa Mayer

     

    Αυτή η δήλωση διαφοροποιείται από τις αρχικές δηλώσεις της εταιρίας ότι το Yahoo συμμορφώνεται με τους νόμους των ΗΠΑ. Έτσι αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι υποχρεώθηκαν να δεχθούν την έρευνα ή ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η δήλωση αυτή είναι και λίγο διφορούμενη αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του Yahoo, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα σάρωσης αυτή τη στιγμή, αλλά δεν αναφέρει αν υπήρχε κάποια στιγμή στο παρελθόν.

     

    Οι αρχικές αναφορές προήλθαν από τρεις πρώην εργαζόμενους στην εταιρία και από κάποιον άλλον ο οποίος ήταν γνώστης του θέματος. Σύμφωνα με αναφορές ο υπεύθυνος ασφαλείας του Yahoo παραιτήθηκε από την εταιρία λόγω μίας διαφωνίας πάνω σε αυτό το ζήτημα.

     

    57f60ff33e8a0-download(1).jpg

    Alex Stamos

     

    Ο Stamos φέρεται να έχει πει στους υφιστάμενούς του ότι η Marissa Mayer παρέκαμψε αυτόν και την ομάδα ασφαλείας και κάποιοι μηχανικοί στην εταιρία ανέπτυξαν αυτήν την εφαρμογή, η οποία οδήγησε σε ένα μεγάλο κενό ασφαλείας το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει την είσοδο σε hackers.

     

    Είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν το Yahoo προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά ή τελικά δεν είχε καμία ανάμιξη σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που πρώην εργαζόμενοι προσπαθούν να κατηγορήσουν την εταιρία, αλλά οι υπεκφυγές της εταιρίας αλλά και οι λεπτομερείς κατηγορίες, καθιστούν την άρνηση του Yahoo, όχι και τόσο πιστευτή

     

    Το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να αποκαλύψει την αλήθεια είναι ο Stamos, ο οποίος εργάζεται πια για το Facebook και αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.