Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Τουλάχιστον 6 Exabytes ΝΑΝD μνήμης χάθηκαν από διακοπή ρεύματος στα εργοστάσια της Toshiba και της WD στην Ιαπωνία. Αναμένεται αύξηση τιμών;

    Οι Toshiba Memory και Western Digital αποκάλυψαν ότι μια ξαφνική διακοπή ρεύματος στην περιοχή Yokkaichi στην Ιαπωνία στις 15 Ιουνίου επηρέασε τις εγκαταστάσεις τους κατασκευής NAND που συστεγάζονται και συλλειτουργούν. Αυτή τη στιγμή τα εργοστάσια έχουν σταματήσει μερικώς να λειτουργούν και αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργικότητα στα μέσα Ιουλίου.

     

    Η WD ανακοίνωσε ότι από τη διακοπή 13 λεπτών επηρεάστηκαν τα wafers που βρισκόντουσαν υπό επεξεργασία καθώς και ο εξοπλισμός παραγωγής. Συνεπώς, αναμένεται μια πτώση παραγωγής το τρίτο τρίμηνο του 2019 κατά τουλάχιστον 6 Exabytes! Η Toshiba δεν αποκάλυψε το μέγεθος της ζημιάς γι' αυτήν, αλλά με πρόχειρους υπολογισμούς, καθώς η Toshiba παράγει περισσότερη NAND μνήμη από την WD, εκτιμάται ότι θα χάσει περίπου 9 ΕΒ αντίστοιχα.

     

    Και οι δυο εταιρείες εκτιμούν τις ζημιές που έχει υποστεί ο εξοπλισμός τους αυτή τη στιγμή, αλλά τρίτοι αναλυτές πιστεύουν ότι τελικά το συμβάν αυτό θα επηρεάσει τις τιμές NAND, αν όχι εντός του 2019 που οι τιμές έχουν οριστεί, πιθανόν όμως στις αρχές του 2020.

     

    toshiba_western_digital_fabs_marked_yokkaichi.jpg

     

    816014001559181688.jpg

    Περιμένουμε να δούμε αν τελικά το γεγονός (που θυμίζει τις πλημμύρες του 2011 στα εργοστάσια παραγωγής HDD) θα προκαλέσει έλλειψη σε NAND flash στην αγορά και συνεπώς αύξηση τιμών ή όχι.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.