Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το νέο G-Sync module υπολογίζεται να αυξάνει κατά $500 τις τιμές των οθονών

    Τον Απρίλιο σας γράφαμε για το υψηλό κόστος το οποίο είχαν οι νέες οθόνες 4K με υποστήριξη G-Sync και HDR, με τις τιμές των πρώτων μοντέλων να ξεκινάνε από τα 2000 δολάρια. Φαίνεται ότι μία από τις αιτίες του υψηλού αυτού κόστους, είναι και το νέο G-Sync HDR module που αυτές ενσωματώνουν και το οποίο υπολογίζεται να έχει κόστος 500 ή και παραπάνω δολάρια.

     

    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ιστοσελίδα PCPerspective, η οποία είχε στην διάθεσή της το νέο ASUS PG27UQ για παρουσίαση. Το PCPerspective, το οποίο προχώρησε και στην αποσυναρμολόγηση της οθόνης στην δεύτερη σελίδα της παρουσίασης, αποκάλυψε το hardware στο εσωτερικό αυτής. Ένα ενδιαφέρον σημείο του hardware αυτού, είναι το G-Sync module της Nvidia το οποίο αναλαμβάνει να προσθέσει υποστήριξη για την τεχνολογία G-Sync της Nvidia, η οποία υπόσχεται ομαλή κίνηση στα 3D γραφικά, χωρίς tearing και stuttering.

     

    Το PCPerspective ανακάλυψε ότι το G-Sync module που χρησιμοποιείται στο ASUS PG27UQ, είναι διαφορετικό από αυτό που βρίσκεται στις οθόνες με υποστήριξη για το Nvidia G-Sync. Το νέο module, το οποίο θα προορίζεται για τα νέα HDR μοντέλα οθονών, βασίζεται στην FPGA, Intel Altera Arria 10 GX 480. Η εν λόγω FPGA πωλείται πάνω από τα 2000 δολάρια, σε ελάχιστη ποσότητα των τριών τεμαχίων, με το PCPerspective να υπολογίζει ότι η Nvidia θα πληρώνει περί τα 500 δολάρια για την κάθε μία, αγοράζοντάς μεγάλες ποσότητες. Έτσι το τελικό κόστος του G-Sync HDR module υπολογίζεται σε πάνω από τα 500 δολάρια, αν συνυπολογίσουμε στο κόστος και αυτό των άλλων εξαρτημάτων και κυρίως των 3GB μνήμης DDR4-2400.

     

    GSync HDR module 1.jpg

     

    GSync HDR module 2.jpg

     

    Βλέπουμε λοιπόν ότι οι μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν για την επεξεργασία εικόνας 4K με HDR και ρυθμό ανανέωσης έως και 144Hz, οδήγησαν την Nvidia στην υλοποίηση ενός σημαντικά ισχυρότερου G-Sync module, το οποίο όμως είναι και σημαντικά ακριβότερο, ενώ απαιτεί και ενεργή ψύξη με την βοήθεια ενός μικρού ανεμιστήρα. Αντίθετα, στην περίπτωση του κλασικού G-Sync module, το επιπλέον κόστος που πρόσθετε στην τελική τιμή της οθόνης, υπολογιζόταν να είναι από 100 έως 150 δολάρια, κόστος που μέχρι σήμερα μπορεί να έχει μειωθεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.