Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το 30% του προσωπικού της απολύει η Makerbot

    Πριν μερικά χρόνια το 3D printing φαινόταν να φέρνει μια μικρή επανάσταση στον χώρο της εκτύπωσης. Δεν κατάφερε όμως ακόμα να έχει την διάδοση που πολλοί θα ήλπιζαν ή θα περίμεναν, με τους καλούς 3D εκτυπωτές για οικιακή χρήση να παραμένουν μάλλον ακριβοί για τον μέσο καταναλωτή. Μία από της γνωστές εταιρίες του χώρου, η Makerbot, προχώρησε σε σημαντική μείωση του προσωπικού της.

     

    Η Makerbot, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 100 χιλιάδες 3D printers έως σήμερα, ήταν μια από τις γνωστότερες εταιρίες, με μεγάλο μερίδιο αγοράς στην αγορά των desktop 3D printers, που όμως διαρκώς μειωνόταν. Το 2013 εξαγοράστηκε από την  Stratasys, αλλά συνέχισε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα. Πέρσι η εταιρία αναγκάστηκε να κλείσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μπρούκλιν, σε λιγότερο από έναν χρόνο από όταν το άνοιξε, ενώ η τωρινή ανακοίνωση μείωσης προσωπικού είναι η τέταρτη και θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού της κατά 30%. Η εταιρία πλέον υπολογίζεται να απασχολεί λιγότερο από 100 άτομα.

     

    Το 2015 πωλήθηκαν 278 χιλιάδες 3D printers και αν και η αύξηση σε σχέση με το 2014 ήταν υψηλή, ακόμα τα νούμερα είναι χαμηλά. Επιπλέον, πιθανολογείται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σε αύξηση ζήτησης από κατασκευαστές για δημιουργία πρωτότυπων, καθώς και για χρήση στον τομέα της εκπαίδευσης, όχι από τελικούς καταναλωτές. Η Makerbot στοχεύει πλέον να περιοριστεί σε αυτές τις δύο αγορές, στην επαγγελματική και σε αυτή της εκπαίδευσης, αφήνοντας πίσω της την αγορά των 3D printers για οικιακούς καταναλωτές, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. Τα τελευταία της προϊόντα είναι τα  Replicator+ and Mini+ που όμως κατασκευάζονται από την εταιρία Jabil.

     

    58a96b6e3ecc6-Makerbotreplicatorplus.jpg

     

    Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα όσον αφορά το 3D printing, προτείνεται να διαβάσετε το εξαιρετικό review της @karmen1983 για τον Wanhao Duplicator i3 V2.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.