Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το Android είναι πλέον η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο

    Η στιγμή που το Android θα ξεπέρναγε τα Windows, ως το λειτουργικό έστω που χρησιμοποιείται περισσότερο για την περιήγηση στο διαδίκτυο, ήρθε. Για πρώτη φορά και σύμφωνα με την StatCounter, η πλατφόρμα της Google ήταν αυτή που ευθύνεται για την περισσότερη διαδικτυακή κίνηση, αφήνοντας τα Windows στην δεύτερη θέση.

     

    Η πλατφόρμα Android της Google αντιπροσώπευε το 37,93% της κίνησης στο διαδίκτυο για τον μήνα Μάρτιο, με τα Windows της Microsoft να βρίσκονται ελάχιστα πίσω στο 37,91%. Η διαφορά είναι προφανώς απειροελάχιστη και τον άλλον μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε αντιστροφή των ποσοστών, αλλά και πάλι σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός, πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν τα Windows ως το κυρίαρχο και χωρίς σημαντικό ανταγωνισμό, λειτουργικό στην αγορά.

     

    statcounter-internet-share-march-2017.jpg

     

    Το Android βοηθήθηκε και από την ραγδαία αύξηση των smartphones σε Κίνα και Ινδία. Οι φορητές αυτές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets, έδωσαν την δυνατότητα σε πολύ κόσμο σε Ασία και Αφρική, να έρθει σε επαφή με το διαδίκτυο, κάτι που πριν τους ήταν δύσκολο. Για πολλούς ανθρώπους με σημαντικά περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες σε Ασία και Αφρική, η απόκτηση ενός σταθερού ή φορητού υπολογιστή ήταν απλά πολυτέλεια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.