Jump to content


  • SirMomus
    SirMomus

    Το Facebook έπεσε θύμα backdoor hacking

    Ακόμη και μια εταιρία γίγαντας όπως το Facebook δεν έχει ανοσία σε σημαντικές παραβιάσεις ασφάλειας. Η Devcore της Orange Tsai ανακάλυψε πρόσφατα ότι κάποιος είχε εγκαταστήσει μια "πίσω πόρτα" σε έναν από τους εταιρικούς διακομιστές του Facebook σε μια προσπάθεια να αποσπάσει τα στοιχεία σύνδεσης των εργαζομένων. Ενώ δεν είναι σαφές πόσο επιτυχής ήταν η επίθεση, η Tsai σημείωσε ότι η εφαρμογή μεταφοράς αρχείων που φιλοξενούνται στο διακομιστή είχε αρκετά τρωτά σημεία που έδωσε πρόσβαση στους εισβολείς. Ο εισβολέας θα μπορούσε να ελέγξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εργαζομένων, για παράδειγμα, ή ακόμα και να συνδέεται με το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο του Facebook για να αποκτήσει πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας.

     

     

    Ευτυχώς, όλα αυτά είναι παρελθόν. Ο μόνος λόγος που ακούγεται αυτό τώρα είναι διότι η Tsai ανέφερε τα σφάλματα στο Facebook (για να πάρετε μια γεύση, φυσικά), και περίμενε μέχρι η εταιρεία να ολοκληρώσει την έρευνά της πριν από την αποκάλυψη των ελαττωμάτων. Αυτή η "πίσω πόρτα" δεν υπάρχει πια. Το περιστατικό είναι βέβαιο ότι θα ταπεινώσει λίγο το Facebook - αυτή η επίθεση είναι απόδειξη ότι η εταιρεία αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους χάκερ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.