Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το Facebook δοκιμάζει το νέο χαρακτηριστικό "Instant Videos"

    Ένας... καλός τρόπος για να καταναλώσουμε τα δεδομένα από το πακέτο κινητής τηλεφωνίας μας, είναι να βλέπουμε πολλά βίντεο. Αλλά τα βίντεο αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης πλατφόρμας του Facebook και αναμένεται να αποτελέσουν ακόμα σημαντικότερο στο μέλλον. Η εταιρία λοιπόν δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο ονομάζει "Instant Videos" και το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να βλέπουν βίντεο στην φορητή τους συσκευή, χωρίς να καταναλώνουν δεδομένα.

     

    Ο τρόπος λειτουργίας του νέου αυτού χαρακτηριστικού είναι ιδιαίτερα απλός. Αυτό που κάνει το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Facebook, είναι να κατεβάζει τα βίντεο από το newsfeed στην συσκευή, καθόσον ο χρήστης είναι συνδεδεμένος σε WiFi. Έτσι, όταν αργότερα ο χρήστης βγει εκτός εμβέλειας του WiFi, θα έχει την δυνατότητα να δει τα βίντεο αυτά, χωρίς να ανησυχεί για την ταχύτητα του δικτύου ή για το υπόλοιπο των δεδομένων του, μιας και τα βίντεο αυτά θα βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα στην συσκευή του.

     

    Το χαρακτηριστικό "Instant Videos" είναι σε δοκιμαστική φάση αυτή τη στιγμή για συσκευές Android, διαθέσιμο μόνο σε μια μικρή μερίδα χρηστών, χωρίς κάποια ημερομηνία διαθεσιμότητάς του στο σύνολο των χρηστών του Facebook.

     

    facebook-instant-videos.jpg

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Facebook έχει ήδη κάνει αρκετές κινήσεις, οι οποίες δείχνουν το πόσο μεγάλη σημασία δίνει στην αναπαραγωγή βίντεο, μέσω της πλατφόρμας του. Είχαμε την ανακοίνωση του Facebook TV, όπου θα προβάλλονται και σειρές κατά αποκλειστικότητα, καθώς και νέα πλατφόρμα ειδικά για την παρακολούθηση βίντεο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.