Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook θα επιτρέψει στους χρήστες του να γίνουν "ειδικοί" με σκοπό τον περιορισμό της παραπληροφόρησης

    Σύμφωνα με πηγές από την εταιρία που όλοι αγαπάμε να μισούμε (όχι την Microsoft, την άλλη), υπάρχει η σκέψη να βάλει - πάλι - άλλους να κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να γίνεται από τους ίδιους. Σε μια κίνηση τμηματοποίησης του ελέγχου του περιεχομένου που υπάρχει και προστίθεται καθημερινά στο facebook, θα δοθεί η δυνατότητα στους διαχειριστές σελίδων να ορίσουν "ειδικούς", οι οποίοι θα ελέγχουν κατά πόσο οι αναρτημένες πληροφορίες είναι αληθινές ή όχι.

    Η σχεδιαζόμενη πρωτοβουλία εξάλειψης της παραπληροφόρησης θα πρέπει να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες της προκατάληψης, η οποία σε ομάδες όπου συμμετέχουν άτομα ομοειδούς ιδεολογίας θα είναι αρκετά υψηλή. 

    Με αυτή τη κίνηση φαίνεται, σύμφωνα με το businessinsider, ότι "ακόμα δεν έχει βρει μια υπεύθυνη λύση για το πώς μπορούν να περιοριστούν τα ψευδή γεγονότα σαν ζιζάνια στον ιστότοπό του".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.