Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το Facebook θα ξεκινήσει να μπλοκάρει τις διαφημίσεις σε σελίδες με ψευδές ειδήσεις

    Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι δυστυχώς κάτι το μάλλον συνηθισμένο σήμερα, με πολλούς να χρησιμοποιούν αυτές τις ψευδές ειδήσεις για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στις σελίδες τους και κατ' επέκταση τα έσοδά τους. Ένας από τους πλέον εύκολους τρόπους προώθησης των σελίδων αυτών, είναι μέσω του Facebook, κάτι που όμως ίσως να πάψει να ισχύει.

     

    Το Facebook, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η προώθηση ψευδών ειδήσεων μέσω του δικτύου του, ανακοίνωσε ότι ιστοσελίδες οι οποίες αναφέρονται συχνά για διασπορά ψευδών ειδήσεων, δεν θα μπορούν μελλοντικά να διαφημίζονται μέσω αυτού. Αυτό θα αποτρέψει ιστοσελίδες που συχνά προωθούν ψευδές ειδήσεις να βγάζουν χρήματα μέσω του Facebook, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να ευελπιστεί ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των ψευδών ειδήσεων στις σελίδες του. Σε περίπτωση που κάποια ιστοσελίδα σταματήσει την πρακτική αυτή, θα μπορεί μελλοντικά να ξανά διαφημιστεί μέσω του Facebook.

     

    Αυτή είναι η τελευταία ενέργεια σε μια σειρά ενεργειών που κάνει το Facebook για περιορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Στο πρόσφατο παρελθόν το Facebook ξεκίνησε να επισημαίνει τις ψεύτικες ειδήσεις και να δίνει προτεραιότητα σε ειδήσεις που είχαν σημανθεί ως αληθινές, υποβάθμιζε υλικό το οποίο αναρτούσαν άτομα με πάνω από 50 αναρτήσεις καθημερινά και έκανε πιο εύκολη την ανεύρεση σχετικών με την είδηση άρθρων από αξιόπιστες πηγές.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.