Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το Overwatch της Blizzard ξεπερνάει τους 30 εκατομμύρια χρήστες και το 1 δις σε έσοδα

    Το Overwatch της Blizzard είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παιχνίδι και έχει και τους απαραίτητους αριθμούς για να το επιβεβαιώσουν. Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Twitter, η Blizzard ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 30 εκατομμύρια παίκτες έχουν παίξει το παιχνίδι. Επιπλέον, το παιχνίδι έφερε έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολάρια στην εταιρία. Και όλα αυτά μόλις σε έναν χρόνο.

     

    Μόλις τρεις μήνες πριν η Blizzard είχε ανακοινώσει ότι το παιχνίδι το είχαν παίξει πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες. Πλέον το νούμερο αυτό υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια και αν και δεν ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για παίκτες που έχουν αγοράσει το παιχνίδι ή αν περιλαμβάνονται και αυτοί που έχουν συμμετάσχει δωρεάν κάποιο σαββατοκύριακο, το νούμερο αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό, πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν ότι η τιμή του είναι ακόμα υψηλή. Το Overwatch είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο franchise της εταιρίας. Βέβαια η Blizzard φροντίζει να παρέχει καινούρια χαρακτηριστικά στους παίκτες, με την μορφή νέων χαρτών, νέων χαρακτήρων ή και διαφορετικών τρόπων παιχνιδιού, διατηρώντας το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα αναμένονται τρεις νέοι χάρτες εντός του έτους, ενώ φημολογείται και ένας map editor.

     

     

    Με το ενδιαφέρον των παικτών αμείωτο, δεν θα μπορούσε το παιχνίδι να μην συνεισφέρει σημαντικά και στα έσοδα της εταιρίας. Η Blizzard ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία της οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα οποία είναι αυξημένα κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και αποκάλυψε ότι το Overwatch συγκαταλέγεται πλέον στους τίτλους του ενός δισεκατομμυρίου. Αυτοί είναι οι τίτλοι της εταιρίας με έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου, με το Overwatch να είναι ο όγδοος τίτλος της Blizzard που να το καταφέρνει αυτό. Μεγάλο μέρος των εσόδων αυτών είναι από την πώληση loot boxes.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.