Jump to content


  • yanni
    yanni

    Το Raspberry Pi 2 πουλάει 500 χιλιάδες κομμάτια μέσα σε 3 εβδομάδες

    Ο αριθμός αυτός δεν είναι ασήμαντος για τον δημιουργό του ιδιαίτερα δημοφιλούς mini υπολογιστή. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ πωλήσεων για προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή που προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατείχε ο ZX Spectrum της Sinclair, ένα home micro computer της δεκαετίας του 80, ιδιαίτερα δημοφιλές στην εποχή του. Ο ZX Spectrum είχε καταφέρει να πουλήσει συνολικά 5 εκατομμύρια κομμάτια.

     

    Το Raspberry Pi έγινε διαθέσιμο για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2012 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 είχε καταφέρει να πουλήσει δύο εκατομμύρια κομμάτια, τρία εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια μέχρι τα τέλη της ίδιας χρονιάς.

     

    Το Raspberry Pi αρχικά κατασκευάστηκε για τις σχολικές αίθουσες ώστε να μάθουν τα παιδιά να προγραμματίζουν, αλλά από τότε και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει αρκετές διαφορετικές εκδόσεις του και έχει βρει θέση σε πάρα πολλές αγορές. Η ανακοίνωση της Microsoft ότι θα βγάλει έκδοση των επερχόμενων Windows 10 και για το Raspberry Pi 2, αναμένεται να αναζωπυρώσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τον mini αυτό ηλεκτρονικό υπολογιστή.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.