Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Το Skype είναι από τις λιγότερο ασφαλείς υπηρεσίες σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία

    Μία νέα αναφορά από τον οργανισμό υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατατάσσει το Skype όγδοο ανάμεσα σε έντεκα εφαρμογές σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια κυρίως λόγω της απουσίας της δυνατότητας κρυπτογράφησης των συνομιλιών.

     

    Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Skype είναι από τις χειρότερες εφαρμογές σε αυτούς τους τομείς :

     

    “Αν έχετε την εντύπωση ότι οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ασφαλείς και τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά, τότε μάλλον θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επικοινωνίες μας βρίσκονται υπό συνεχή απειλή από τους κυβερνοεγκληματίες αλλά και από τις αρχές κάθε χώρας. Οι νέοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες μέσω εφαρμογών όπως το Snapchat, είναι αυτοί που βρίσκονται πιο πολύ σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Sherif Elsayed-Ali, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της οργάνωσης.

     

    Skype-Official-Microsoft-696x434.jpg

     

    Το Skype δεν ήταν το χειρότερο, αλλά κατετάγη όγδοο σε έντεκα εφαρμογές που εξετάστηκαν. Η χειρότερη στην ενδέκατη θέση ήταν η Tencent, στη δέκατη το BlackBerry και το Snapchat στην ένατη θέση. Η ειρωνεία είναι ότι το BlackBerry βρίσκεται στην 10η θέση ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ο βασιλιάς στην ασφάλεια.


    Η κατάταξη αυτή προέκυψε ανάλογα με τις επιδόσεις κάθε εφαρμογής στους παρακάτω τομείς :

     

    • Αναγνώριση απειλών κατά της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών καθώς και της ελευθερίας της έκφρασης
    • Κρυπτογράφηση από χρήστη σε χρήστη εξ' ορισμού
    • Ενημέρωση των χρηστών για τα δικαιώματά τους αλλά και της υφιστάμενης κρυπτογράφησης 
    • Ενημέρωση των λεπτομερειών των αιτημάτων των κυβερνήσεων για τα δεδομένα που διατηρεί κάθε υπηρεσία αλλά και το πως απάντησαν σε αυτά
    • Δημοσιοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών για την κρυπτογράφηση των συστημάτων τους 
    •  

    Ένα από τα πρόβλημα με το Skype είναι ότι δεν διαθέτει κρυπτογράφηση στις συνομιλίες μεταξύ των χρηστών αντίθετα με άλλες εφαρμογές όπως το  WhatsApp και το Facebook Messenger, οι οποίες τη παρέχουν στους χρήστες της. Η Apple και το Facebook ήταν οι μεγάλοι νικητές με τις εφαρμογές iMessage της Apple και το Facebook Messenger το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

     

    Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλες τις εταιρίες να εφαρμόσουν κρυπτογράφηση στις συνομιλίες μεταξύ των χρηστών στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και να είναι ενεργοποιημένη εξ' ορισμού. Αυτό το προστατέψει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων αλλά και ακτιβιστών και των διωκόμενων μειονοτήτων σε όλον τον κόσμο δίνοντάς τους το δικαίωμα της  ελευθερία του λόγου. Καλούμε επίσης τις εταιρίας τεχνολογίας να δημοσιοποιούν τις λεπτομέρειες που αφορούν τις πολιτικές και τις πρακτικές τους όσον αφορά το σεβασμό του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα και την ελευθερία του λόγου".

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.