Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Το Smart Access Memory για τις κάρτες Radeon της AMD έρχεται στις μητρικές με chipset σειράς 400

    Η AMD ανακοίνωσε το Radeon Smart Access Memory (SAM) παράλληλα με τη σειρά RX 6800, ως δυνατότητα αύξησης της μνήμης βίντεο (VRAM) που είναι διαθέσιμη στη CPU. Το χαρακτηριστικό SAM είναι η εφαρμογή της AMD για τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους BAR που βρίσκεται στην προδιαγραφή PCI Express. Το AMD Smart Access Memory είναι διαθέσιμo μόνο όταν χρησιμοποιείτε επεξργαστή σειράς AMD Ryzen 5000 και μια κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 6800 σε συμβατή μητρική πλακέτα. Το χαρακτηριστικό αρχικά διαφημίστηκε ως αποκλειστική δυνατότητα των μητρικών σειράς 500, αλλά η AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα ενημέρωση AGESA v2 1.1.0.0, η οποία θα επιτρέψει την υποστήριξη για SAM σε μητρικές κάρτες B450 και X470 με ενημέρωση BIOS. 

     

    Να έπαιξε άραγε το ρόλο του το γεγονός ότι και η Nvidia, προκειμένου να απαντήσει στην AMD, ανακοίνωσε αντίστοιχο χαρακτηριστικό που προφανώς θα είναι διαλειτουργικό;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.