Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το Vive Focus αποκάλυψε η HTC

    Τον προηγούμενο μήνα η Facebook είχε αποκαλύψει το Oculus Go, μια αυτόνομη συσκευή η οποία πρόσφερε εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιου υπολογιστή ή κάποιου υψηλών επιδόσεων smartphone και μάλιστα, χωρίς καλώδια. Η HTC έρχεται αυτές τις μέρες και αποκαλύπτει την δική της πρόταση, το Vive Focus, το οποίο επίσης δεν απαιτεί την χρήση κάποιου υπολογιστή ή smartphone, ενώ και αυτό δεν μπλέκει με καλώδια.

     

    Το Vive Focus είναι λοιπόν ένα standalone VR headset, το οποίο ενσωματώνει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835, υψηλής ανάλυσης οθόνη AMOLED και 6-degrees-of-freedom (6DoF) tracking, το οποίο επιτρέπει την χρήση του χωρίς την χρήση εξωτερικών αισθητήρων, όπως γίνεται στην περίπτωση του HTC Vive.

     

     

     

    Αν και λύσεις όπως το Oculus Go και το Vive Focus, δεν είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν την εμπειρία που προσφέρουν οι σαφώς πιο ακριβές λύσεις όπως το HTC Vive και το Oculus Rift, ο πρόεδρος της HTC China, Alvin Wang Graylin, ισχυρίζεται ότι το Vive Focus είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει πολλά από αυτά που προσφέρουν οι ακριβότερες λύσεις. Επιπλέον το HTC Focus θα μπορεί να συνεργαστεί με άλλα HTC Focus και HTC Vive headsets, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες τους για παράδειγμα, να κάνουν εικονικές συναντήσεις ή να βλέπουν κάποια ταινία "μαζί".

     

    HTC Vive Focus 4.jpg

     

    Η HTC επίσης ανακοίνωσε και το Vive Wave, μια ανοιχτή πλατφόρμα και σύνολο εργαλείων για δημιουργία περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, με το Vive Focus να είναι σε θέση να δείξει αυτό. Η HTC αναφέρει ειδικότερα, ότι πάνω από 100 δημιουργοί δουλεύουν πάνω σε περιεχόμενο ειδικά για το Focus, ενώ διατίθενται και σχετικά dev kits.

     

    Το HTC Vive προορίζεται αρχικά για την Κινεζική αγορά, με την τιμή του να είναι ακόμα άγνωστη.

     

    HTC Vive Focus 1.jpg

     

    HTC Vive Focus 2.jpg

     

    HTC Vive Focus 3.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.