Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το WikiLeaks δημοσιοποίησε πλήθος εργαλείων της CIA για hacking

    Το WikiLeaks δημοσιοποίησε πλήθος από αρχεία και έγγραφα, το σύνολο των οποίων ονομάζει "Vault 7" και αποτελούν την πλειοψηφία των εργαλείων που χρησιμοποιεί η CIA για hacking. Συνολικά το WikiLeaks σκοπεύει να δημοσιοποιήσει συνολικά 9000 εργαλεία, με την πρώτη ομάδα αυτών να φέρουν την ονομασία "Year Zero". Σε αυτά περιλαμβάνονται ιοί, δούρειοι ίπποι και άλλων ειδών κακόβουλο λογισμικό, τα οποία έχουν ως στόχο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ακόμα και smart TVs.

     

    Αν και το WikiLeaks δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα για κακόβουλο σκοπό, παρόλα αυτά σημειώνει ότι, εφόσον αυτό ήταν σε θέση να αποκτήσει τα εργαλεία αυτά, πιθανόν αυτά θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται στα χέρια ατόμων που δεν σχετίζονται με την CIA. Τα εργαλεία αυτά φαίνεται ήδη να έχουν αλλάξει πολλά χέρια, είτε κυβερνητικών αξιωματούχων, είτε ατόμων που έχουν συνεργαστεί με προηγούμενες Αμερικανικές κυβερνήσεις, χωρίς κάποια επίσημη έγκριση. Επιπλέον το WikiLeaks ισχυρίζεται ότι η CIA φαίνεται να έχει βρει πλήθος κενών ασφαλείας σε διάφορα προϊόντα, τα οποία όμως ποτέ δεν γνωστοποίησε στις εταιρίες που είναι υπεύθυνες για τα προϊόντα αυτά.

     

    android-exploits.jpg

     

    Η ίδια η CIA δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση, αλλά τόσο η Apple, όσο και η Google προχώρησαν σε δημόσιες ανακοινώσεις σημειώνοντας ότι έχουν ήδη κλείσει τα περισσότερα κενά ασφαλείας τα οποία αναγράφονται στα εν λόγω έγγραφα.

     

    Η WikiLeaks ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κλείσουν τα διάφορα κενά ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν, δίνοντάς τους πρόσβαση στα αρχεία που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, πριν προβεί στην δημοσιοποίησή τους.

     

    Όσον αφορά τους απλούς χρήστες, το Liliputing δημοσίευσε ένα σχετικό άρθρο στο οποίο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις όσον αφορά το πόσο θα έπρεπε να μας απασχολούν οι τελευταίες αυτές αποκαλύψεις του WikiLeaks.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.