Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Το Windows 10 2H19 update αντιλαμβάνεται τον καλύτερο πυρήνα του επεξεργαστή, αυξάνοντας τις single-threaded επιδόσεις

    Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εντός του έτους, θα περιλαμβάνει την επίγνωση από την πλευρά του λειτουργικού συστήματος του "καλύτερου" πυρήνα του επεξεργαστή. Έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί η δυνατότητα των μοντέρνων (πολυπύρηνων) επεξεργαστών να ενημερώνουν το λειτουργικό ποιος από τους πυρήνες τους είναι, έστω και οριακά, καλύτερος από τους άλλους. Διά αυτού του τρόπου, το λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να προωθεί τα single-threaded workloads προς αυτόν τον πυρήνα που μπορεί να πετύχει τους υψηλότερους boost χρονισμούς

     

    Εφόσον δεν είναι όλοι οι πυρήνες των σύγχρονων επεξεργαστών ακριβώς ίδιοι, εξαιτίας διαφόρων παραμέτρων στην παραγωγή τους, οι επεξεργαστές της Intel με Turbo Boost Max 3.0, αλλά και οι AMD Ryzen επεξεργαστές, μπορούν να ενημερώνουν το λειτουργικό ποιοι πυρήνες είναι καλύτεροι στο chip ή σε ένα συγκεκριμένο CCX (στην περίπτωση των ZEN επεξεργαστών).

     

    Οι παραπάνω "καλύτεροι" πυρήνες αποκαλούνται "favored cores" και με συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις στο OS, είναι εφικτό να βελτιωθούν μέχρι 15% οι επιδόσεις σε workloads 1-4 νημάτων, σύμφωνα με την Intel. Σε ό,τι αφορά στο στρατόπεδο της Intel, μόνο οι επεξεργαστές με τεχνολογία Turbo Boost Max 3.0 υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Στο στρατόπεδο της AMD από την άλλη, οι επεξεργαστές ZEN δύνανται να αναφέρουν τους "καλύτερους" πυρήνες ανά CCX, αλλά τα Windows δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουν αυτήν την πληροφόρηση. Αυτό πρόκειται να αλλάξει στην επόμενη ενημέρωση των Windows και όλοι αναμένουμε με αγωνία να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.