Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Το Xiaomi Mi Mix Alpha είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από μια οθόνη!

    H σειρά Mi Mix της Xiaomi πάντα ανέβαζε τον πήχη σε σχέση με τα μεγέθη οθόνης και τον σχεδιασμό ενός κινητού τηλεφώνου. Από το αρχικό μοντέλο που ξεκίνησε τον πόλεμο των λεπτών bezels μέχρι και το περσινό Mi Mix 3 με τον sliding, notchless σχεδιασμό του. Με το νέο Mi Mix Alpha, η Xiaomi φαίνεται να το πηγαίνει σε άλλο επίπεδο...  

     

    Η οθόνη στο νέο Mi Mix Alpha κυριολεκτικά περικυκλώνει τη συσκευή μέχρι το σημείο που βρίσκεται η κάμερα στην πίσω όψη. Το σύνολο θυμίζει μια συσκευή που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από... οθόνη.

     

    flip.0.gif   

     

    charging.0.gif

     

    Η Xiaomi αναφέρει ότι η αναλογία οθόνης προς το σώμα του κινητού είναι περισσότερο από 180%!!!

     

    large.Mi-MIX-Alpha_01-980x735.jpg

     

    large.Mi-MIX-Alpha_05-980x735.jpg

     

    large.377f8314-2b13-4d7d-ad1b-e09e13689d5c.jpg

     

    large.Mi-MIX-Alpha_07-980x735.jpg

     

    Το Mix Alpha χρησιμοποιεί τον νέο αισθητήρα φωτογραφίας της Samsung με ανάλυση 108 ΜP,  ο  οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Xiaomi. Όπως και με άλλους αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, τα pixel συνδυάζονται σε τετράγωνα 2x2 για καλύτερη ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση προκύπτουν φωτογραφίες με ανάλυση 27 MP.

     

    Μένει να αποκαλυφθεί στην πράξη η ποιότητα των φωτογραφιών από μια τέτοια συσκευή, αλλά ο 1/1.33 ιντσών αισθητήρας είναι ασυνήθιστα μεγάλος για κινητό τηλέφωνο και αναμένεται να δίνει εξαιρετικές δυνατότητες σύλληψης φωτός, ώστε να παράγονται εξαιρετικές φωτογραφίες. Επίσης δεν υπάρχει ανάγκη για selfie camera, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να περιστρέψεις την συσκευή και να χρησιμοποιηθεί το πίσω μέρος της οθόνης ως viewfinder.

     

    Τα πιο "γήινα" χαρακτηριστικά του τηλεφώνου περιλαμβάνουν Qualcomm Snapdragon 855+ επεξεργαστή, 5G συνδεσιμότητα, 12GB RAM, 512GB storage, 40W fast-charging και 4,050mAh μπαταρία. Η χωρητικότητα της μπαταρίας δείχνει ότι μάλλον η Xiaomi δεν φαντάζεται ότι όλη η επιφάνεια της οθόνης θα είναι ενεργή συνεχώς. 

     

    Η Xiaomi περιγράφει το Mix Alpha ως "concept smartphone" και δεν θα παραχθεί μαζικά. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο με τιμή 19.999 yuan, δηλαδή 2.800$. 

     

    Από τη μία μεριά το Mi Mix Alpha προκαλεί εύλογες απορίες σχετικά με την ανθεκτικότητά του (άντε να βρεις θήκη....), διάρκεια μπαταρίας, αναγνώριση επαφής (τι θα αναγνωρίζει ως touch η συσκευή όταν την πιάνεις από παντού;), ιδιωτικότητα κτλ. Από την άλλη, όποιος το έχει στα χέρια του σίγουρα θα ξεχωρίζει...

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.