Jump to content



  • UltraB
    UltraB

    Υποστήριξη έως 128GB σε επιλεγμένες Z390 μητρικές της φέρνει η ASUS

    Η ASUS ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Z390 μητρικές της, μέσω ενημερώσεων του UEFI BIOS τους που θα κυκλοφορήσουν από σήμερα, θα φέρουν υποστήριξη για μνήμες RAM έως και 128GB. 

     

    Έως τώρα, τέτοια υποστήριξη ήταν ήταν διαθέσιμη μόνο σε μητρικές υψηλής τεχνολογίας (HEDT) με οκτώ υποδοχές DIMM, όπως η πλατφόρμα Intel X299. Μετά όμως την ενημέρωση της Intel στον κώδικα μνήμης (MRC), επιτρέπεται πλέον στον ελεγκτή μνήμης των Core επεξεργαστών 9ης γενιάς της Intel να αυξήσει την υποστηριζόμενη χωρητικότητα του κάθε DIMM από τα 16GB στα 32GB. Αυτό φέρει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής χωρητικότητας μνήμης στα 128GB όταν είναι γεμάτα και τα δύο DIMM ανά κανάλι (2DPC) και στα δύο κανάλια μνήμης, με τη αύξηση στην υποστήριξη μνήμης να παρέχει στους χρήστες περισσότερη ευελιξία για την εκτέλεση εφαρμογών και εργασιών που χρησιμοποιούν μεγάλη ποσότητα πόρων σε αυτή.

     

    Οι κάτοχοι των επιλεγμένων μητρικών ASUS Z390 μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους για υποστήριξη έως 128GB μνήμης μέσω BIOS update που είναι διαθέσιμα μέσω του support site της ASUS. Επιπλέον, ενημερώσεις BIOS για άλλες μητρικές ASUS Z390 θα έρθουν σύντομα.

     

    Οι μητρικές Z390 που είναι συμβατές με τις τελευταίες μνήμες των 32 GB αναφέρονται στη λίστα των ειδικευμένων (QVL) προμηθευτών παρακάτω.

    001.png

     

    ASUS-Z390-Motherboards-Expand-Memory-Sup


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.