Jump to content



  • yanni
    yanni

    Υποστήριξη για Linux και SteamOS προσθέτει η Crytek στην CryEngine

    .
    Η Crytek και η μηχανή της CryEngine είναι γνωστή από την σειρά παιχνιδιών Crysis. Μέχρι τώρα η CryEngine ήταν για χρήση σε περιβάλλον Windows, αλλά οι καιροί αλλάζουν και σε συνδυασμό με τον αυξημένο ανταγωνισμό στις μηχανές γραφικών για παιχνίδια, οι εταιρίες κοιτάνε να κάνουν τις μηχανές τους cross-platform, να μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες πλατφόρμες πέραν αυτής των Windows.

     

    Αν και οι κατασκευαστές παιχνιδιών θα χρειαστεί και πάλι να αφιερώσουν κάποιο επιπλέον χρόνο και πόρους για την μεταφορά των παιχνιδιών τους σε περιβάλλον Linux, η εν γένη υποστήριξη από την μηχανή γραφικών, απλοποιεί αρκετά την διαδικασία, ενώ βελτιώνει και το τελικό αποτέλεσμα. Πολλά παιχνίδια που τρέχουν σήμερα στο Linux χρησιμοποιούν Direct3D, αλλά και κώδικα για Windows που τρέχουν μέσα από εξομοίωση, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις, ενώ δημιουργεί και άλλα προβλήματα.

     

    Η χρήση του OpenGL δίνει την δυνατότητα της πιο εύκολης μεταφοράς ΑΑΑ τίτλων, πέραν του Linux και του SteamOS και στις πλατφόρμες του Mac, του Android, του Playstation αλλά ακόμα και της Nintendo.

     


    Crysis 3

     


    Τέλος, να αναφέρουμε ότι άλλες σημαντικές μηχανές γραφικών για παιχνίδια, όπως η Source της Valve, η Unreal Engine 4 της Epic και η Unity 5, ήδη προσφέρουν υποστήριξη για Linux. Η CryEngine έρχεται να προστεθεί σε αυτές τις μηχανές. Στο Steam άλλωστε υπάρχουν ήδη περισσότερα από 1200 παιχνίδια διαθέσιμα για Linux και SteamOS.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.