Jump to content


  • yanni
    yanni

    Φήμες θέλουν την Qualcomm να συζητάει την εξαγορά της NXP Semiconductors για πάνω από $30 δις

    Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες, η Qualcomm είναι σε συζητήσεις με την NXP Semiconductors, ώστε να την εξαγοράσει. Αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για μια εξαγορά της οποίας το κόστος υπολογίζεται να υπερβεί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η NXP Semiconductors ήταν η έβδομη σε μέγεθος παγκοσμίως, όσον αφορά τα έσοδα, εταιρία σχεδίασης και κατασκευής ημιαγωγών, το 2015.

     

    Η NXP είναι μία από τις εταιρίες πίσω από την τεχνολογία near-field communication (NFC) που χρησιμοποιείται από τα wireless payment services, όπως τα Apple Pay και Android Pay. Επιπλέον είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές των Apple και Samsung, ενώ μετά την εξαγορά της Freescale Semiconductors με 12 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελεί βασικό προμηθευτή και αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και βιομηχανιών που κατασκευάζουν IoT συσκευές.

     

    57ee8925e70c5-nxpbuilding.jpg

     

    Από την μεριά της η Qualcomm είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αγορά των smartphones, χάρη στα SoCs της σειράς Snapdragon, αλλά και τα wireless modems που διαθέτει. Ο ανταγωνισμός όμως από άλλες εταιρίες, όπως η Mediatek, έχουν οδηγήσει σε μείωση των εσόδων της από την αγορά των smartphones, αλλά και περιορισμό των περιθωρίων κέρδους της. Η εξαγορά της NXP θα της επιτρέψει να κινηθεί ταχύτατα και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε να επιζητήσει την ανάπτυξη μέσω αυτών.

     

    Οι συνομιλίες αναμένεται ακόμα να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal τίποτα δεν είναι ακόμα τελικό και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αποτύχουν, αν όμως προχωρήσει η εξαγορά αυτή, τότε η Qualcomm θα παγιώσει την θέση της ως τρίτη εταιρία ημιαγωγών παγκοσμίως, με βάση τα έσοδα, πίσω από τις Intel και Samsung.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.