Jump to content



  • yanni
    yanni

    Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά των μητρικών Z270 της ASUS διέρρευσαν στο διαδίκτυο

    Η ημερομηνία διαθεσιμότητας των Kaby Lake επεξεργαστών της Intel για τους desktop υπολογιστές πλησιάζει και οι κατασκευαστές μητρικών ήδη έχουν ετοιμάσει πλήθος νέων μοντέλων τα οποία θα βασίζονται στην νέα σειρά chipsets της Intel, την σειρά 200. Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μια ιδέα από το τι ετοιμάζουν οι κατασκευαστές, το Wfccftech δημοσίευσε σήμερα πλήθος φωτογραφιών και τεχνικών χαρακτηριστικών των νέων κορυφαίων μητρικών της ASUS, οι οποίες θα βασίζονται στο Intel Z270 chipset. Στον κατάλογο των μητρικών περιλαμβάνονται οι Maximus IX Code, Maximus IX Formula, Prime Z270-A, STRIX Z270E και TUF Z270 MARK 1.

     

    Σύμφωνα με το Wccftech, οι οκτώ μητρικές που διέρρευσαν, αποτελούν την πλήρη σειρά που θα βασίζονται στο Z270 chipset και θα παρουσιάσει η ASUS με την ανακοίνωση των desktop Kaby Lake τον Ιανουάριο του 2017. Προφανώς θα υπάρξουν και μοντέλα με άλλα chipsets της Intel όπως το H270, που θα απευθύνονται σε αυτούς που θα ψάχνουν για κάτι το πιο οικονομικό.

     

    Στην κατηγορία των ASUS ROG Maximus μητρικών, το Wccftech αποκαλύπτει τρία μοντέλα. Τα Maximus IX Formula, Maximus IX Code και Maximus IX Hero.

     

    ASUS-Maximus-IX-Formula-Z270-Motherboard-801x1140.jpg

     

    Το κορυφαίο μοντέλο είναι το Maximus IX Formula, μια standard ATX μητρική η οποία διαθέτει 8+2+2 Phase Digital power σχεδίαση, 10K black metallic capacitors, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET και DIGI+ Power Control Utility για ρυθμίσεις περαιτέρω ρυθμίσεις. Υποστηρίζονται έως και 64GB μνήμης DDR4 4133MHz, υπάρχουν τρεις PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 electrical) και τρεις PCI-e 3.0 x1 για κάρτες επέκτασης, καθώς και δύο M.2 Socket 3 Type M (PCI-e 3.0 x4 + SATA) για αποθηκευτικά μέσα μεγάλων ταχυτήτων. To σύστημα ήχου είναι το  SupremeFX S1220. Τέλος, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας Formula, είναι η ενσωμάτωση του συστήματος υδρόψυξης CrossChill EK II για ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

     

    ASUS-Maximus-IX-Formula_Detail.jpg

     

    Η Maximus IX Code είναι και αυτή μια κορυφαία πρόταση της εταιρίας, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Formula, αλλά χαμηλότερη τιμή.

     

    ASUS-Maximus-IX-Code-Detail.jpg

     

    Η Maximus IX Hero αποτελεί μια πιο οικονομική επιλογή από τις προηγούμενες δύο μητρικές, για αυτούς που ψάχνουν για κορυφαία μεν μητρική, αλλά δεν θέλουν να σπαταλήσουν υπερβολικά υψηλό ποσό. Η ομοιότητες στα τεχνικά χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες δύο, είναι και εδώ πολλές.

     

    ASUS-Maximus-IX-HERO_Detail.jpg

     

    Μια δεύτερη κατηγορία μητρικών είναι η σχετικά νέα σειρά ASUS STRIX Gaming. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα STRIX Gaming Z270E, STRIX Gaming Z270F και STRIX Gaming Z270G.

     

    ASUS-STRIX-Z270E-Gaming-Motherboard.jpg

     

    Η ROG STRIX Z270E Gaming είναι μια standard ATX μητρική με 8+2+1 Phase Digital power σχεδίαση, 10K black metallic capacitors, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET και DIGI+ Power Control Utility για περαιτέρω ρυθμίσεις. Η μητρική υποστηρίζει μνήμη DDR4 3866MHz έως και 64GB, ενώ διαθέτει τρεις PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 electrical), τέσσερις PCI-e 3.0 x1 και δύο M.2 υποδοχές, με ταχύτητες μεταφοράς έως και 32 GB/s. Και εδώ το σύστημα ήχου είναι το SupremeFX S1220A.

     

    ASUS-Z270E-Gaming_Detail.jpg

     

    Η ROG STRIX Z270F Gaming αποτελεί μια κάπως πιο οικονομική εναλλακτική του προηγούμενου μοντέλου, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

     

    ASUS-Z270F-Gaming_Detail.jpg

     

    Η ROG STRIX Z270G Gaming είναι το micro ATX μοντέλο της σειράς και απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν μια κορυφαία μητρική, για ένα πιο περιορισμένων διαστάσεων σύστημα. Έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα δύο Strix μοντέλα, αλλά προφανώς λόγω περιορισμένου χώρου, μόνο δύο PCI-e 3.0 x16 (x16/x8 electrical) και δύο PCI-e 3.0 x1. Διατηρεί τις δύο M.2 υποδοχές. Ενσωματώνει και WiFi 802ac.

     

    ASUS-Z270G-Gaming_Detail.jpg

     

    Το προτελευταίο μοντέλο είναι το TUF Z270 MARK 1, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει μέγιστη αξιοπιστία και αντοχή στον χρόνο ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως τα Tough Inside, Thermal Armor, TUF Networking, TUF Audio. Η μητρική διαθέτει  8+2+2 Phase Digital power design that features 10K black metallic capacitors, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET and DIGI+ Power Control Utility για περαιτέρω ρυθμίσεις. Η μητρική υποστηρίζει μνήμη DDR4 3866MHz έως και 64GB, ενώ διαθέτει τρεις PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 electrical), τρεις PCI-e 3.0 x1 και δύο M.2 υποδοχές, με ταχύτητες μεταφοράς έως και 32 GB/s.

     

    ASUS-TUF-Z270-MARK-1_3.jpg

     

    Τέλος, το μοντέλο ASUS Prime Z270-A αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή με το Z270 chipset. Αν και στερείται ίσως κάποιων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των άλλων μητρικών, διατηρεί ίσως αυτά που θα ενδιαφέρουν τους περισσότερους. Έτσι και εδώ έχουμε 8+2+2 Phase Digital power design that features 10K black metallic capacitors, MicroFine Alloy Chokes, NexFET PW (Power) block MOSFET and DIGI+ Power Control Utility, υποστήριξη για έως και 64GB μνήμηες DDR4 3866MHz, τρεις PCI-e 3.0 x16 (x16/x8/x4 electrical), τέσσερις PCI-e 3.0 x1 και δύο M.2 υποδοχές που υποστηρίζουν ταχύτητες έως και 32 GB/s. Το υποσύστημα ήχου είναι και εδώ το SupremeFX S1220A.

     

    ASUS-PRIME-Z270A-Motherboard.jpg

     

    Τέλος να αναφέρουμε ότι όλες οι παραπάνω μητρικές υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel Optane.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.