Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Χρήστης του YouTube χρησιμοποιεί Gigapixel AI για να αναβαθμίσει βίντεο του 1896 σε 4K 60FPS

    Όσοι από εμάς έχουν ζήσει τους υπολογιστές από τις εποχές των home micros και τις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει, είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούμε από κάθε νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται... Το παρακάτω βίντεο, όμως, μπορεί να αφήσει πολλούς με το στόμα ανοιχτό.

     

     

    Πρόκειται για το "L'Arrivee d'un train en gare de La Ciotat", ένα βίντεο 50" χωρίς ήχο που προβλήθηκε το 1896. Οι φήμες αναφέρουν ότι οι θεατές, που πολλοί από αυτούς δεν είχαν δει κινηματογράφο προγενέστερα, νόμιζαν ότι το τρένο θα βγει από το πανί προβολής και θα πέσει πάνω τους! 

     

    Φυσικά αυτό που φαίνεται στο παραπάνω video δεν είναι το πρωτότυπο βίντεο. Ο YouTuber Denis Shiryaev αξιοποίησε λογισμικό AI (DAIN και Gigapixel) για να βελτιώσει το πρωτότυπο βίντεο και να το αναβαθμίσει σε 4K 60FPS. Η σύγκριση (προς το τέλος του βίντεο) δείχνει εκπληκτική και κάνει τον καθένα μας να αναρωτιέται πού έχει φτάσει πλέον η τεχνολογία, αλλά και ποιες δυνατότητες πλέον είναι διαθέσιμες για remastering του συνόλου του υλικού σε βίντεο που υπάρχει από την ανθρώπινη ιστορία.

     

    Στα media η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει προβληθεί αρκετά, όμως αυτό που βλέπουμε στο βίντεο μπορεί να γίνει από τον καθένα με αλγόριθμους που είναι αυτή τη στιγμή δημοσιευμένοι στο Github και είναι ελεύθεροι προς χρήση. Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους DIAN, Topaz AI, ESRGAN, Waifu2x, DeOldify, Anime 4K και άλλους developers που ανήκουν στην ML-community και οι συνεισφορές τους σε κώδικα είναι σημαντικές για την ανθρωπότητα και τη μελέτη της Ιστορίας.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.