Jump to content


  • yanni
    yanni

    Χρεοκόπησε η Mad Catz

    Εδώ και πάρα πολύ καιρό η Mad Catz αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Το Φεβρουάριο του 2016 τρία κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και τους προέδρου της εταιρίας, παραιτήθηκαν, με την εταιρία να προχωράει και σε απολύσεις του ενός τρίτου του προσωπικού της. Μια συμφωνία με την Harmonix, ώστε η Mad Catz να αποτελέσει τον αποκλειστικό παγκόσμιο διανομέα των χειριστηρίων του Rock Band 4, ήταν ένα θετικό νέο, αλλά από ότι φαίνεται όχι αρκετό, ώστε να βοηθήσει την εταιρία να ανακάμψει.

     

    Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, με την Μad Catz να πουλάει στην Logitech, έναντι μόλις 13 εκατομμυρίων την Saitek, ενώ μόλις πριν μία εβδομάδα η μετοχή της εταιρίας αφαιρέθηκε από τον NYSE( New York Stock Exchange ), λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής της. Εχτές, τελευταία μέρα του Μαρτίου, η εταιρία τελικά υπέβαλε αίτηση χρεωκοπίας. Η αίτηση αυτή είναι υπό το Chapter 7 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σημαίνει ότι η εταιρία σταματάει εντελώς την λειτουργία της, τα στελέχη της παραιτούνται και η περιουσία της ρευστοποιείται.

     

    Όπως αναφέρει η πρόεδρος της εταιρίας σε ανακοίνωσή της, όλες οι προσπάθειες της εταιρίας ώστε να βρει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, είτε μέσω δανεισμού, είτε μέσω πώλησης τμημάτων της εταιρίας ή και του συνόλου της εταιρίας, δεν καρποφόρησαν. Τελικά η εταιρία υποχρεώθηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.