Jump to content



  • STORM1978
    STORM1978

    12-πύρηνος AMD ZEN2 επεξεργαστής, εμφανίζεται στην UserBenchmark Database.

    matisse.jpg

     

    Όπως φαίνεται η AMD θα παρουσιάσει και 12-πύρηνο επεξεργαστή με 24 threads στην επερχόμενη σειρά της 7nm Matisse ή αλλιώς ΖΕΝ2. Την πιθανότητα αυτή, την είχε εκφράσει και η CEO της AMD , η κ. Lisa Su, λέγοντας ''μπορείτε να περιμένετε πως θα έχουμε παραπάνω από 8 πυρήνες'' στην παρουσίαση της αρχιτεκτονικής. 

     

    user.jpg

     

    Το εν λόγω chip εμφανίστηκε ως "AMD Eng. Sample 2D3212BGMCWH2_37/34_N" στην "UserBenchmark Database", με ταχύτητες λειτουργίας 3.4GHz base & 3.6GHz boost average. Περαιτέρω ανάλυση του product indentifier μας λέει πως το max turbo boost είναι στα 4.7GHz (οι τωρινοί ΖΕΝ+ επεξεργαστές "τερματίζουν" στα 4.3GHz) και το TDP παραμένει στα 105W που έχει ο 2700Χ. Περιμένουμε μεγαλύτερα turbo clocks διότι, αφού μιλάμε για eng. samples , οι συχνότητες είναι χαμηλά μιας και ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο του fine tuning. Με άλλα λόγια, αυτές οι συχνότητες δεν θα είναι οι τελικές για το προϊόν όταν αυτό θα κυκλοφορήσει.

     

    memory l3.jpg

     

    Ο επεξεργαστής δοκιμάστηκε πάνω σε μια AMD Myrtle-MS development μητρική, η οποία ξέρουμε πως είναι η ΑΜ4 πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει πως θα είναι συμβατός με την παρούσα mainstream πλατφόρμα της AMD. Επίσης, μέσω του benchamark μαθαίνουμε πως ο επεξεργαστής έρχεται με 32MB L3 Cache και δοκιμάστηκε με μνήμες DDR4 Hynix που έτρεχαν στα 1333mhz, κάτι που δεν είναι παράξενο για τόσο πρώιμο chip.

    Το single-core score βρίσκεται στους  ~ 130 πόντους και είναι μια αύξηση ~13% σε σχέση με έναν 2700Χ στα ίδια ρολόγια. Αυτή η αύξηση οφείλεται λογικά στο βελτιωμένο IPC (Instruction Per Clock) σχεδιασμό.

    Η κίνηση αυτή της AMD που χάρη στην νέα 7nm σχεδίαση του επερχόμενου Ryzen, της αφήνει χώρο για έως και 16-πύρηνους επεξεργαστές, θεωρητικά μπορεί να ξανά αλλάξει το τοπίο στην αγορά των επεξεργαστών desktop.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.