Jump to content


  • yanni
    yanni

    20 GPUs πάνω σε μία μητρική, την ASUS H370 Mining Master

    Το mining μπορεί να εκτόξευσε τις τιμές των καρτών γραφικών, μας δίνει όμως και την ευκαιρία να δούμε κάποιες μοναδικές υλοποιήσεις hardware, όπως την τελευταία μητρική της ASUS, η οποία προορίζεται ειδικά για χρήση σε mining. Η εταιρία έχει δώσει στην μητρική την ονομασία H370 Mining Master και μάλλον η ονομασία αυτή δεν αποτελεί απλά το συνηθισμένο marketing, αλλά μάλλον μια απόλυτα ταιριαστή ονομασία.

     

    Η ASUS H370 Mining Master είναι μια μητρική διαστάσεως ATX, η οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, έως και 20 GPUs μέσω USB riser καλωδίων, τα οποία συνδέονται απευθείας πάνω στο PCB της μητρικής, σε αντίστοιχου αριθμού USB 3.0 υποδοχές. Οι USB υποδοχές βρίσκονται εκεί που κατά κανόνα βρίσκονται οι PCIe και PCI υποδοχές των συνηθισμένων μητρικών. Η όλη υλοποίηση της ASUS έχει στόχο να προσφέρει, εκτός από αυξημένη πυκνότητα υποδοχών και την ευκολία παρακολούθησης και εντοπισμού κάποιας προβληματικής κάρτας γραφικών κατά την λειτουργία του συστήματος.

     

    h370-mining-master-board.jpg

     

    Η προηγούμενη υλοποίηση της ASUS, για χρήση σε mining, η οποία πλησιάζει τον αριθμό υποστηριζόμενων καρτών γραφικών που υποστηρίζει η νέα ASUS H370 Mining Master, ήταν η B250 Mining Expert, η οποία διέθετε 18 PCIe x1 υποδοχές. Σύμφωνα με την εταιρία, η χρήση USB υποδοχών προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, αλλά και καθαρότερη καλωδίωση, διευκολύνοντας έτσι τον χρήστη της μητρικής. 

     

    Κάθε USB 3.0 υποδοχή χρησιμοποιεί μία γραμμή PCIe, μιας και το mining δεν απαιτεί μεγάλο bandwidth, ενώ το UEFI BIOS έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να προσφέρει κάποιες βελτιστοποιήσεις κατά το mining, όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση του συστήματος, την σταθερότητά του, αλλά και την απόδοση στο ίδιο το mining. Επιπλέον κατά το post η μητρική είναι σε θέση να απεικονίσει την κατάσταση της κάθε μίας USB ξεχωριστά, επιτρέποντας την εύκολη παρακολούθηση της κατάστασής τους, το αν δουλεύουν όλες σωστά, το αν υπάρχουν κενές θέσεις ή το αν έχει παρουσιαστεί σε κάποιες από αυτές κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον LEDs στην μητρική για τον επεξεργαστή και την μνήμη, προσφέρουν με εύκολο τρόπο επιπλέον πληροφορίες σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο σχετικό πρόβλημα.

     

    h370-mining-master-feature.jpg

     

    h370-mining-master-statedetection.jpg

     

    Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μητρικής, είναι η υποστήριξη τριών 24pin τροφοδοτικών ταυτόχρονα, με κάθε ένα από αυτά να τροφοδοτεί διαφορική ομάδα USB υποδοχών. Η ASUS H370 Mining Master είναι σε θέση να εκκινήσει πολλαπλά τροφοδοτικά, όταν αυτά είναι απαραίτητα, απλά συνδέοντας τις PCie τροφοδοσίες των καρτών γραφικών στο σωστό τροφοδοτικό που αντιστοιχεί στην USB υποδοχή στην οποία θα συνδεθεί η κάρτα γραφικών.

     

    h370-mining-master-power.jpg

     

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της μητρικής, έχουμε H370 chipset, υποστήριξη για επεξεργαστές Coffee Lake, έως 32GB μνήμης, DDR4-2666, δύο SATA υποδοχές, Intel Gigabit LAN και μία PCIe υποδοχή που μπορεί να φιλοξενήσει μια κάρτα γραφικών η οποία θα αναλαμβάνει να στέλνει σήμα στην οθόνη. Εναλλακτικά η μητρική διαθέτει και εξόδους HDMI και DVI-D, για χρήση του ενσωματωμένου υποσυστήματος γραφικών του επεξεργαστή.

     

    ASUS H370 Mining Master Motherboard Specifications
    Size ATX, 12" x 9.1"
    Socket LGA 1151 for Intel 8th Gen Core, Pentium, Celeron
    Memory 2 x DIMMs (max. 32GB), DDR4 2666 / 2400 / 2133
    PCIe 1 x PCIe x16 slot
    Storage 2 x SATA ports
    Networking 1 x Intel Gigabit LAN
    USB GPU Riser Ports 20 x Vertical USB ports over PCIe
    USB Ports 6 x USB 3.0
    4 x USB 2.0 /1.1
    Other Ports 1 x COM Header
    1 x HDMI
    1x DVI

     

     

    Η ASUS σκοπεύει να δείξει την νέα της μητρική για mining στην Computex. Πάνω στην μητρική θα βρίσκονται συνδεδεμένες 12 Radeon RX 470 και 8 NVIDIA GeForce P104 κάρτες γραφικών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.