Jump to content


  • yanni
    yanni

    330TB δεδομένων στην παλάμη του χεριού σας

    Η IBM Research σε συνεργασία με την Sony Storage Media Solutions, ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα ιδιαίτερα μικρό πρωτότυπο cartridge το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει 330 TBs (terabytes) ασυμπίεστων δεδομένων. Το μέγεθός του είναι τέτοιο που χωράει στην παλάμη ενός χεριού.

     

    Το cartridge το οποίο χαρακτηρίζεται ως "a sputtered magnetic tape" έχει επιφανειακή πυκνότητα 201 Gb (Gigabits) ανά τετραγωνική ίντσα, τιμή η οποία είναι 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα tape drives που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εμπόριο, ενώ αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

     

    Οι μαγνητικές ταινίες αποτελούν ένα παραδοσιακό μέσο αποθήκευσης για αποθήκευση βίντεο, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και άλλες χρήσης, ενώ τώρα τελευταία η χρήση τους επεκτείνεται και στο cloud, όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Ελευθερίου της IBM. Όπως επίσης αναφέρει, η νέα αυτή μαγνητική ταινία, αν και θα κοστίζει περισσότερο έναντι των ήδη διαθέσιμων λύσεων, θα έχει κόστος ανά Gigabyte το οποίο θα είναι ιδιαίτερα προσιτό, καθιστώντας την μια πρακτική λύση για "cold storage" αποθήκευση στο cloud.

     

     

    Η συνεργασία των IBM Research και Sony Storage Media Solutions, διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει οδηγήσει σε αρκετές βελτιώσεις στον τομέα της αποθήκευσης σε μαγνητικές ταινίες, προκειμένου οι δύο εταιρίες να καταφέρουν τελικά να προσφέρουν τόσο υψηλή επιφανειακή πυκνότητα δεδομένων. Το επόμενο στάδιο είναι να καταστήσουν την νέα αυτή γενιά αποθηκευτικών μέσων, εμπορικό προϊόν.

     

    IBM tape history.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.