Jump to content



  • yanni
    yanni

    3D Xpoint από Intel και Micron, 1000 φορές ταχύτερη της NAND

    .
    Η 3D Xpoint αποτελεί έναν εντελώς νέο τύπο μνήμης, δεν είναι δηλαδή απλά κάποια νέα NAND ή κάποια νέα DRAM, μιας και λειτουργεί εντελώς διαφορετικά έναντι οτιδήποτε είναι διαθέσιμου σήμερα. Πρόκειται για μια νέα μνήμη η οποία κατασκευάζεται με αρχιτεκτονική τριών διαστάσεων και επιπλέον χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τύπου διακόπτη, έναντι του κλασικού τρανζίστορ. Η νέα αυτή μνήμη έρχεται να συνδυάσει όλα τα πλεονεκτήματα των διαφόρων τύπων μνημών που υπάρχουν στην αγορά σήμερα, σε έναν τύπο μνήμης.

     


    Intel 3DXpoint

     


    Η νέα αυτή μνήμη αναμένεται να δώσει την δυνατότητα σε μεγάλο μέρος δεδομένων να είναι προσβάσιμα σε υψηλότερες ταχύτητες και με σημαντικά χαμηλότερο latency από τον επεξεργαστή του συστήματος, επιτρέποντας την real time ανάλυση τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αρχικά η μνήμη αναμένεται να υιοθετηθεί αρχικά από μεγάλες εταιρίες που λειτουργούν online ή σε συστήματα που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές έρευνες, που απαιτούν γρήγορη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων. Η 3D Xpoint αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για αποθήκευση δεδομένων σε φορητές συσκευές ή γενικότερα για δημιουργία νέων μέσων αποθήκευσης.

     


    3dxpoint 2


    3D Xpoint technology


    3dxpoint 3


    3dxpoint 4

     


    Η μνήμη ήδη κατασκευάζεται στο κοινό εργοστάσιο των δύο εταιριών της IM Flash Technologies την οποία από κοινού ίδρυσαν το 2006, αλλά όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρίες θα κατασκευάζουν την 3D Xpoint μνήμη και σε δικά τους ξεχωριστά εργοστάσια. Η Intel και η Micron δεν σκοπεύουν να αδειοδοτήσουν την μνήμη σε άλλους κατασκευαστές. Αντίθετα θα κατασκευάσουν τις δικές τους ξεχωριστές σειρές προϊόντων. Τα πρώτα δείγματα της μνήμης αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους συνεργάτες των δύο εταιριών πριν το τέλος του χρόνου. Προϊόντα που θα αξιοποιούν την 3D Xpoint μνήμη θα είναι διαθέσιμα το 2016.

     


    3DXpoint waffer


    3D Xpoint 128Gb


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.