Jump to content



  • yanni
    yanni

    55'' OLED TV με πάχος μικρότερο από 1 χιλιοστό παρουσίασε η LG

    .
    Η εν λόγω πρωτότυπη οθόνη, αποτελεί απλά μια παρουσίαση της LG στον τύπο, για να δείξει το πόσο γρήγορα προχωράει στην OLED τεχνολογία. Παράλληλα μας δίνει και μια ιδέα για τις τηλεοράσεις και γενικότερα τις οθόνες του μέλλοντος. Η LG δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης, όπως είναι για παράδειγμα η ανάλυσή της, αλλά το πάχος της είναι μόλις 0,97 χιλιοστά και το βάρος της 1,9 κιλά. Για σύγκριση τα LCD panels που κατασκευάζει η LG έχουν πάχος 4,3 χιλιοστά. Η οθόνη μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με την χρήση μιας μαγνητικής επιφάνειας σαν χαλάκι.

     

    Η τεχνολογία OLED(Organic light-emitting diode) χρησιμοποιεί οργανικό υλικό το οποίο εκπέμπει φως όταν τροφοδοτηθεί με ρεύμα, καθιστώντας περιττή την χρήση backlight. Το στρώμα της οθόνης που αποτελείται από αυτό το οργανικό υλικό, είναι ιδιαίτερα λεπτό και μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα και μορφές, επιτρέποντας την κατασκευή ιδιαίτερα λεπτών οθονών, επίπεδων η καμπύλων.

     

    LG OLED 55  2

     

    Πολλοί θεωρούν την τεχνολογία OLED ως το μέλλον, αλλά μέχρι τώρα το υψηλό κόστος σε συνδυασμό με την δυσκολία στην παραγωγή τέτοιων οθονών, δεν επιτρέπουν την μαζική παραγωγή μεγάλων οθονών σε προσιτές τιμές για το καταναλωτικό κοινό. Μια OLED οθόνη 65'' από την LG σήμερα, κοστίζει κοντά στα $9000, όταν μια αντίστοιχη LCD κοστίζει αρκετά λιγότερο από $2000.

     

    Η LG ισχυρίζεται ότι το ποσοστό πλήρως λειτουργικών OLED panels που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσιά της, ξεπερνάει το 80%, ποσοστό χαμηλότερο έναντι των LCDs, αλλά ιδιαίτερα υψηλό για OLED. Η εταιρία ελπίζει να διαθέσει 600 χιλιάδες OLED panels φέτος, με το νούμερο αυτό να υπερδιπλασιάζεται και να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο του χρόνου.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.