Jump to content



  • yanni
    yanni

    Amazon Go. Μπαίνετε στο μαγαζί, ...βουτάτε ότι θέλετε και φεύγετε

    Το ερώτημα συνήθως όταν πηγαίνουμε στο σούπερμαρκετ, είναι το αν αξιώθηκαν να βάλουν σήμερα περισσότερους ταμίες ή θα πέσουμε πάλι σε ουρά. Η Amazon έρχεται να το αλλάξει αυτό, εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος φυσικού καταστήματος, το οποίο δεν διαθέτει ταμεία. Ο πελάτης εισέρχεται στο μαγαζί, παίρνει ότι θέλει και απλά φεύγει. Το όνομα του μαγαζιού, Amazon Go.

     

    Η Amazon χρησιμοποιεί τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται στα αυτόνομα αυτοκίνητα, για να κάνει πραγματικότητα το νέο της αυτό κατάστημα. Τεχνολογίες computer vision και machine learning, σε συνδυασμό με άλλους αισθητήρες που παρακολουθούν τις κινήσεις του πελάτη, επιτρέπουν την αυτόματη ενημέρωση του εικονικού του καλαθιού αγορών, χρεώνοντας τον αυτόματα κατά την έξοδό του από το μαγαζί. Έτσι αποφεύγονται οι ουρές, αφού δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ταμείων.

     

    5846991584dbf-AmazonGo1.jpg

     

    Ο πελάτης εισέρχεται στο κατάστημα με το κινητό του, στο οποίο έχει εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή της Amazon και το οποίο περνάει από ένα scanner στην είσοδο του καταστήματος, επιλέγει τα προϊόντα που επιθυμεί και τα τοποθετεί στην τσάντα του. Το σύστημα είναι σε θέση να αναγνωρίσει πότε ένας πελάτης παίρνει ένα προϊόν, καθώς και πότε το επιστρέφει στο ράφι του, προσθέτοντάς το ή αφαιρώντας το από το εικονικό του καλάθι και κατ΄ επέκταση από τον λογαριασμό του. Κατά την έξοδο του πελάτη από το κατάστημα χρεώνεται αυτόματα στον Amazon λογαριασμό του για τα προϊόντα που έχει αγοράσει, έχοντας πάντα την δυνατότητα να δει την λίστα των προϊόντων για τα οποία χρεώθηκε και να λάβει σχετική απόδειξη στο inbox του. Την τεχνολογία αυτή η Amazon την ονομάζει " Just Walk Out ".

     

     

    Η Amazon ξεκινάει πιλοτικά τα νέα της καταστήματα από το Σιάτλ, όπου και θα ανοίξει ένα κατάστημα 1800 ποδών. Από εκεί και πέρα και εφόσον το σύστημα έχει επιτυχία, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Amazon σκοπεύει να ανοίξει 2000 καταστήματα Amazon Go.

     

    Amazon Go 2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.