Jump to content



  • yanni
    yanni

    AMD και Qualcomm συνεργάζονται στην δημιουργία Ryzen Mobile συστημάτων με Qualcomm LTE modems

    Μία από τις μη αναμενόμενες παρουσίες στο Qualcomm Snapdragon Technology Summit, όπου έγινε και η ανακοίνωση των Windows 10 για ARM επεξεργαστές, ήταν και αυτή της AMD. Ο λόγος της παρουσίας ήταν η γνωστοποίηση της συνεργασίας των δύο εταιριών προκειμένου να δούμε στο μέλλον φορητούς υπολογιστές με Mobile Ryzen επεξεργαστές, οι οποίοι θα ενσωματώνουν και Snapdragon LTE modem της Qualcomm.

     

    Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου της AMD, ο στόχος είναι να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές Mobile Ryzen, που θα ενσωματώνουν και LTE modems της Qualcomm, τα οποία θα είναι σε θέση να προσφέρουν ταχύτητες επιπέδου Gigabit. Η συνεργασία των δύο εταιριών αφορά στην δημιουργία συστημάτων αναφοράς, τα οποία θα μπορούν να προωθηθούν αργότερα σε μεγάλες εταιρίες κατασκευής φορητών, ώστε αυτές με βάση τα συστήματα αυτά, να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπορικές λύσεις για την αγορά. Έτσι εντός της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε φορητούς με Mobile Ryzen επεξεργαστές που θα διαφημίζονται "Always Connected PCs".

     

    Η δυνατότητα του να διαθέτει μόνιμα κάποιος πρόσβαση στο διαδίκτυο και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, είναι απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως συστήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες. Με την Qualcomm να προωθεί έντονα την ιδέα των "Always Connected PCs" και την Intel να διαθέτει εδώ και χρόνια αντίστοιχες λύσεις στην αγορά, με δικά της LTE modems, είναι απλά λογικό η AMD να θέλει και αυτή να εισέλθει σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Άλλωστε ο Kevin Lensing που εκπροσώπησε την AMD στο Qualcomm Snapdragon Technology Summit, ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ικανοποιητικό ενδιαφέρον από τους OEMs για μια Mobile Ryzen πλατφόρμα με LTE modem της Qualcomm.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.