Jump to content



  • yanni
    yanni

    AMD AM4: 1331 pins, 140W, μOPGA

    Πληροφορίες για το νέο socket της AMD, το AM4, κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Το AM4 είναι το socket το οποίο θα αποτελέσει τον διάδοχο των AM3+, FM2+ και AM1 και θα φιλοξενεί όλους τους μελλοντικούς επεξεργαστές της AMD, είτε πρόκειται για απλές CPUs, είτε για APUs, είτε για SOCs. Και στο νέο socket τα pins θα βρίσκονται πάνω στον επεξεργαστή, σε αντίθεση με την Intel πλατφόρμα, όπου τα pins βρίσκονται στην μητρική.

     

    Με το AM4 η AMD περνάει από το organic pin grid array (OPGA) που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια στο micro organic pin grid array (μOPGA). Τα pins αυξάνονται δραματικά, από 940 που είναι στο AM3+, στα 1331, με την διάμετρό τους να μειώνεται ώστε να μην υπερβαίνει σε μέγεθος το νέο socket τα ήδη υπάρχοντα που θα αντικαταστήσει. Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι τα pins στους νέους επεξεργαστές θα είναι πιο εύκολο να λυγίσουν και άρα θα χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

     

    Το νέο socket θα επιχειρεί να ενσωματώσει όλα τα πλεονεκτήματα των υπαρχόντων τριών. Έτσι θα μπορεί να υποστηρίξει επεξεργαστές και APUs με TDP έως και 140W, κάτι που εγγυάται μοντέλα πολύ υψηλών επιδόσεων τόσο στην CPU όσο και στην ενσωματωμένη GPU, ενώ παράλληλα θα μπορεί να φιλοξενήσει και SOCs το οποίο θα επιτρέπει την κατασκευή ιδιαίτερα οικονομικών μητρικών.

     

    Πηγή: AMD's AM4 Platform Details Leaked: µOPGA Based Socket with 1331 Pins, 140W Max TDP


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.