Jump to content



  • yanni
    yanni

    Anti-cheat τεχνολογία από την Microsoft στην τελευταία έκδοση των Windows 10

    Η τελευταία έκδοση των Windows 10, η Fall Creators Update, η οποία διατέθηκε στις 17 Οκτωβρίου, διαθέτει πλήθος νέων χαρακτηριστικών, με ένα από αυτά να είναι μία νέα τεχνολογία, η οποία ονομάζεται TruePlay. Η νέα αυτή τεχνολογία έχει ως στόχο την ανίχνευση αυτών που χρησιμοποιούν cheats, προκειμένου να κερδίζουν σε μόνιμη βάση στα online games, καταστρέφοντας όμως παράλληλα την εμπειρία παιχνιδιού των άλλων παικτών.

     

    Όπως αναφέρει και η Microsoft στην σχετική σελίδα, η τεχνολογία TruePlay παρέχει στους δημιουργούς παιχνιδιών για την Universal Windows Platform (UWP), εργαλεία με τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν το cheating στα online παιχνίδια. Ένα παιχνίδι το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας, θα τρέχει σε protected mode, το οποίο θα έχει ως στόχο την αποτροπή συνηθισμένων προβλημάτων, με ένα Windows service να αναλαμβάνει να παρακολουθεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, με στόχο να εντοπίσει ενδείξεις που να παραπέμπουν σε cheating. Τα στοιχεία αυτά κατόπιν θα αποστέλλονται στον δημιουργό του παιχνιδιού, προκειμένου αυτός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Microsoft, η αποστολή αυτών των στοιχείων θα γίνεται μόνο εφόσον υπάρχουν υποψίες για cheating και μόνο προς τον δημιουργό του παιχνιδιού.

     

    Για όσους παρόλα αυτά δεν θα ήθελαν άλλο ένα service στα Windows 10, που θα παρακολουθεί το πως χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους, το TruePlay δεν θα είναι απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσει κάποιος κάποιο online game, ενώ θα μπορεί να απενεργοποιηθεί. Θα μπορούσε όμως να απαιτείται από τον δημιουργό του παιχνιδιού προκειμένου να επιτρέψει την πρόσβαση του παίκτη, σε όλα τα online χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

     

    Windows 10 truepaly.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.