Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η τελευταία ενημέρωση του codec AV1 μειώνει τους χρόνους κωδικοποίησης στη CPU έως και 34%

    Σύμφωνα με το Phoronix, η Google κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση AOM-AV1 - έκδοση 3.5, που βελτιώνει δραστικά τους χρόνους κωδικοποίησης κατά το streaming, την απόδοση ή την εγγραφή από την CPU. Στην καλύτερη περίπτωση, η ενημέρωση μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους κωδικοποίησης έως και 34%.

    Είναι μια φανταστική προσθήκη στις δυνατότητες του AV1, με τον κωδικοποιητή να γίνεται πολύ δημοφιλής μεταξύ ισχυρών πλατφορμών βίντεο όπως το YouTube. Επιπλέον, βλέπουμε επίσης σημαντική υποστήριξη για την επιτάχυνση υλικού AV1 σε σύγχρονες διακριτές GPU τώρα, όπως οι GPU Arc Alchemist της Intel και, το πιο σημαντικό - οι GPU της σειράς RTX 40 της Nvidia.

    Ανάλογα με την ανάλυση, οι χρόνοι κωδικοποίησης με τη νέα ενημέρωση έχουν βελτιωθεί από 20% έως 30%. Για παράδειγμα, στα 1080P, οι χρόνοι κωδικοποίησης που διαθέτουν 16 threads επεξεργασίας μειώνονται κατά 18% σε 34%. Σε 4K, με 32 threads, οι χρόνοι απόδοσης βελτιώθηκαν κατά 18% έως 20%. Η Google θα μπορούσε να το κάνει αυτό προσθέτοντας την παράλληλη κωδικοποίηση πλαισίου σε διαμορφώσεις με μεγάλο βαθμό πολλαπλών νημάτων. Η Google έχει προσθέσει επίσης πολλές άλλες βελτιώσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της απόδοσης του AV1 σε άλλους τομείς - ειδικά στην κωδικοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

    Με άλλα λόγια, η χρήση της CPU σε προγράμματα όπως το OBS έχει μειωθεί, κυρίως για συστήματα που χρησιμοποιούν 16 threads της CPU. Ως αποτέλεσμα, επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους της CPU για άλλες εργασίες ή να αυξάνουν την ποιότητα του βίντεο ακόμη υψηλότερα χωρίς επιπλέον κόστος απόδοσης. Εάν επεξεργάζεστε βίντεο και αποδίδετε ένα βίντεο σε AV1, οι χρόνοι επεξεργασίας θα μειωθούν σημαντικά σε συστήματα με επεξεργαστή με 16 threads ή περισσότερα.

    Οι βελτιώσεις ταχύτητας του AV1 δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε καλύτερη στιγμή. Η βιομηχανία βίντεο κινείται επιθετικά προς το AV1 περισσότερο από ποτέ φέτος, χάρη στην εισαγωγή των μηχανών επιτάχυνσης υλικού AV1 και που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να χρησιμοποιούν διακριτές GPU για εγγραφή και ροή περιεχομένου με τον codec AV1.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AOMedia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.