Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft παρουσιάζει το DirectStorage API που υπόσχεται να επανεφεύρει την αποθήκευση παιχνιδιών

    Η Microsoft κυκλοφόρησε το DirectStorage API. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά του Xbox Series X έρχεται στον υπολογιστή. Το DirectStorage υπόσχεται να προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης χάρη στη βελτιστοποιημένη χρήση των NVMe SSD. Προηγουμένως, ένα παιχνίδι μπορούσε να εκτελεί μόνο μία είσοδο/έξοδο κάθε φορά. Αυτό δεν παρουσίαζε προβλήματα στην εποχή των σκληρών δίσκων, αλλά τώρα που οι περισσότεροι υπολογιστές παιχνιδιών διαθέτουν SSD που μπορούν να μεταφέρουν gigabyte ανά δευτερόλεπτο με εκατοντάδες χιλιάδες λειτουργίες εξόδου ανά δευτερόλεπτο (IOPS), είναι σαφές ότι χρειαζόταν καλύτερη μέθοδος.

    Το DirectStorage επιτρέπει σε έναν NVMe SSD να φτάσει στο πλήρες δυναμικό απόδοσης επιτρέποντας πολλαπλές λειτουργίες I/O ταυτόχρονα. Επιτρέπει τη μεταφορά στοιχείων απευθείας στη GPU, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση.

    Τα περισσότερα στοιχεία των παιχνιδιών είναι συμπιεσμένα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η CPU πριν αυτά φορτωθούν. Στο μέλλον, το DirectStorage θα εισαγάγει υποστήριξη για εργασίες συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων GPU, κάτι για το οποίο ταιριάζει φυσικά η τεράστια ισχύς επεξεργασίας και το εύρος ζώνης μνήμης μιας GPU. Όταν συνδυάζεται, το DirectStorage θα πρέπει να οδηγεί σε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και μετάβασης μέσα στο παιχνίδι από το ένα επίπεδο στο άλλο, πιο λεπτομερείς υφές και λιγότερα αναδυόμενα παράθυρα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.